ΕΛΛΑΔΑ

Στο Ρέθυμνο το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών

Στο Ρέθυμνο το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών

Ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο, (05/08/2017), οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών.

 

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο και κατά τη διάρκειά τους εκλέγεται και ο νέος πρόεδρος.

Για τα επόμενα τρία χρόνια ο νέος πρόεδρος καλείται να αναδείξει τον πολιτισμό και την ταυτότητα των ομογενών Kρητών ανά τον κόσμο, καθώς και τις σχέσεις της γενέτειρας γης με τους αποδήμους.

Κατά την παραμονή τόσο των μελών του απερχόμενου συμβουλίου αλλά και όλων όσοι παρακολουθούν τις εργασίες της συνέλευσης, πραγματοποιούνται και συναντήσεις μεταξύ ομογενών και τοπικών παραγόντων, με στόχο την ισχυροποίηση των δεσμών Κρήτης και των περιοχών που διαμένουν και δραστηριοποιούνται οι ομογενείς.

Στη συνέλευση το «παρών» δίνουν σύσσωμη η περιφερειακή και αυτοδιοκητική διοίκηση του νησιού, καθώς και μέλη της πανεπιστημιακής και εκκλησιαστικής κοινότητας. Στο Ρέθυμνο βρίσκονται τα μέλη από τις: Παγκρητική Ένωση Αμερικής, Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης, Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας, Κρητική Αδελφότητα Νότιας Αφρικής, Παγκρήτια Ένωση Αττικής, Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας, Αδελφότης Κρητών Πειραιά «Ομόνοια».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)