ΕΛΛΑΔΑ

Σωροί προβλημάτων από τα σκουπίδια

Σωροί προβλημάτων από τα σκουπίδια
Βουνά σκουπιδιών έχουν δημιουργηθεί στους δρόμους της Αθήνας...

Βουνά σκουπιδιών έχουν δημιουργηθεί στους δρόμους της Αθήνας, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΠΟΕ - ΟΤΑ παρατάθηκαν ως την επόμενη Τρίτη, ενώ ήδη η κατάσταση στις περισσότερες περιοχές είναι ανυπόφορη.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο, εξαιτίας της χθεσινής βροχής η οποία παρέσυρε σκουπίδια στους δρόμους μετατρέποντας σε χωματερές δρόμους και λεωφόρους. Παράλληλα συνεχίζονται οι καταλήψεις δημοτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων.

Οι εργαζόμενοι καλούν σε ενίσχυση της περιφρούρησης στον ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, γκαράζ και ΧΥΤΑ σε όλη τη χώρα μέχρι τις αύριο 11 Οκτωβρίου. Αύριο θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας σε όλους τους ΟΤΑ από τις 11:30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των σκουπιδιών που συσσωρεύονται στις γειτονιές, ενώ έδωσε εντολή να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία με συλλήψεις όσων παρεμποδίζουν την είσοδο απορριμματοφόρων οχημάτων στο χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής.

Η προϊσταμένη παρενέβη έπειτα από επιστολή του δημάρχου Αθηναίων, Γ.Καμίνη, ο οποίος την ενημέρωσε για το πρόβλημα που έχει προκύψει.