ΕΛΛΑΔΑ

Με τι καιρό θα επιστρέψουν οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου: Προσοχή στα μελτέμια

Με τι καιρό θα επιστρέψουν οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου: Προσοχή στα μελτέμια

Καιρός: «Αντίο» στις καταιγίδες – Άκρως καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο – Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36 βαθμούς Κελσίου

Με καλό καιρό φαίνεται πως θα επιστρέψουν οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το Σάββατο (18/08/2018) και την Κυριακή (19/08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος.

Ωστόσο, το σκηνικό θα «ντύσουν» τα μελτέμια του Αυγούστου. Το Σάββατο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτικά, το Σάββατο στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα ασθενείς. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά 5 και σταδιακά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 35 και πιθανόν κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή (19/08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Αστυνομία μάς προειδοποιεί ΟΛΟΥΣ – Αν δείτε αυτό στο σπίτι σας καλέστε τις Αρχές (vid)

Νέα στοιχεία για το φρικτό θάνατο μωρού στα Τρίκαλα