ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΗ: Τελευταία ευκαιρία για τη ΛΑΡΚΟ

ΔΕΗ: Τελευταία ευκαιρία για τη ΛΑΡΚΟ

Τη μετάθεση των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης της ΛΑΡΚΟ για την 1η Ιανουαρίου 2019, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε η ΔΕΗ «εξαντλώντας κάθε περιθώριο για την εξεύρεση λύσης» όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, η ΔΕΗ επισημαίνει ότι για την υπογραφή νέας σύμβασης απαιτείται να θεσπιστούν ειδικές ρήτρες, ώστε η ΛΑΡΚΟ να αποζημιώνει πλήρως και έγκαιρα τη ΔΕΗ, καθώς και η εκπόνηση σχεδίου αποπληρωμής των χρεών της ΛΑΡΚΟ έναντι της επιχείρησης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

«Σε συνέχεια των δηλώσεων του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως αναφέρονται στο σημερινό (12.12.18) δελτίο Τύπου του υπουργείου, η ΔΕΗ αποδέχεται τη μετάθεση των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης της ΛΑΡΚΟ για την 1η Ιανουαρίου 2019, εξαντλώντας κάθε περιθώριο για την εξεύρεση λύσης.

Τονίζεται ότι προϋπόθεση για τη σύναψη νέας σύμβασης μεταξύ ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ, η οποία θα εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της ΔΕΗ, είναι α) η δημιουργία προϋποθέσεων και θέσπιση ειδικών ρητρών ώστε η ΛΑΡΚΟ να αποζημιώνει πλήρως και έγκαιρα τη ΔΕΗ για την καταναλισκόμενη ενέργεια και β) η εκπόνηση σχεδίου αποπληρωμής των χρεών της ΛΑΡΚΟ έναντι της ΔΕΗ και η άμεση εφαρμογή του, αρχής γενομένης από τις οφειλές που συσσωρεύθηκαν στο πλαίσιο της από 21.06.2017 σύμβασης.

Η ΔΕΗ θεωρεί ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που μπορεί να δώσει στη ΛΑΡΚΟ, η οποία οφείλει να μειώσει με κάθε τρόπο το κόστος παραγωγής της ώστε να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

Σε διαφορετική περίπτωση η παύση εκπροσώπησης από τη ΔΕΗ την 1η Ιανουαρίου 2019 θα είναι μονόδρομος».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων