ΕΛΛΑΔΑ

«Βράζει» ξανά η Μόρια: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών – Τραυματίες και συλλήψεις

«Βράζει» ξανά η Μόρια: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών – Τραυματίες και συλλήψεις
EUROKINISSI

Επεισόδια σημειώθηκαν για ακόμη μία φορά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στη Μυτιλήνη, καθώς τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί ξανά ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στον καταυλισμό.

Βασικό πρόβλημα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο, είναι οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αντιμαχόμενες θρησκευτικές κι εθνικές ομάδες, κυρίως Αφγανών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν στη Μόρια 13 αιτούντες άσυλο, 14-32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλληφθέντες ενεπλάκησαν σε επεισόδια, με τη χρήση ξύλινων και μεταλλικών αιχμηρών αντικειμένων, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν επτά άτομα.

Πάνω από 5.500 άνθρωποι στη Μόρια

Σήμερα στον καταυλισμό της Μόριας διαμένουν πάνω από 5.500 άνθρωποι, σε μια δομή που μπορεί να φιλοξενήσει 3.500 άτομα. Ο αριθμός αυξήθηκε σημαντικά λόγω των αυξημένων ροών του τελευταίου μήνα. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στα μέσα Μαΐου στη Μόρια δεν ζούσαν περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέσα στον Ιούνιο (έως τις 28/6) είχαν φτάσει στη Μυτιλήνη 1.448 άτομα, ενώ το πρωί του Σαββάτου έφτασαν άλλοι 75 άνθρωποι. Πέρυσι, τον ίδιο μήνα, είχαν φτάσει στο νησί 1.048 αιτούνται άσυλο.

Διαβάστε επίσης:

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Δύσκολες ώρες για τον πρώην υπουργό

Φυλάκιση και πρόστιμο σε 55χρονο που κλωτσούσε στο κεφάλι γάιδαρο... για να συνέλθει

Σχετικές ειδήσεις