ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με το θάνατο της βιολόγου: Το μυστικό της δαιδαλώδους σπηλιάς που βρέθηκε νεκρή

Θρίλερ με το θάνατο της βιολόγου: Το μυστικό της δαιδαλώδους σπηλιάς που βρέθηκε νεκρή

Μεταφέρθηκε η σορός - «Κλειστά» τα στόματα των αστυνομικών - Συγκλονισμένη η διεθνής ερευνητική κοινότητα από τον θάνατό της

Στην επιβεβαίωση ότι η σορός της γυναίκας που είχε εντοπισθεί σε περιοχή του δήμου Πλατανιά ανήκει στην 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο Σούζαν Ίτον (Suzanne Eaton) προχώρησαν αργά το απόγευμα της Τρίτης (9/7) οι αστυνομικές αρχές.

Αργά το απόγευμα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, που από νωρίς βρισκόταν στο σημείο, επιβεβαίωσε ότι η σορός ανήκει στην 60χρονη. Ο επικεφαλής της ΕΛΑΣ στο νησί τόνισε ότι για τον θάνατο της γυναίκας εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και παρέπεμψε στα αποτελέσματα της ολοκλήρωσης των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δείτε τι ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης στο βίντεο που ακολουθεί:

Η 60χρονη βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία και είχε εξαφανιστεί από τις 2 Ιουλίου όταν και άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό της.

Η αυλαία των ερευνών «έπεσε» μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά και σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο που τις τελευταίες ημέρες ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε από δύο πολίτες που ειδοποίησαν τις αρχές.

Βρισκόταν στο μέσο περίπου της σπηλιάς, χωρίς να διακρίνεται το πρόσωπό της. Τα ρούχα που φορούσε ήταν ίδια με αυτά της βιολόγου κατά την ημέρα της εξαφάνισής της, ωστόσο η ταυτότητα της δεν επιβεβαιωνόταν από την αστυνομία ως αργά το απόγευμα μέχρι ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ταυτοποίηση της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση σε αυτό το λαγούμι είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θα πρέπει δηλαδή κάποιος να γνωρίζει πολύ καλά το χώρο και να έχει λόγο να βρίσκεται εκεί. Υπάρχει μια τάφρος ύψους περίπου δύο μέτρων και όταν την ανέβεις, υπάρχει δένδρο και πίσω από αυτό κλαδιά. θα πρέπει δηλαδή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά, κάποιος να ανοίξει με τα χέρια του τα κλαδιά για να βρει την είσοδο και να μπει μέσα.

Πρόκειται για ένα πραγματικά δαιδαλώδες και σκοτεινό μέρος και μόνη αχτίδα φωτός σε αυτό το σκοτεινό δαιδαλώδες τρομακτικό σκηνικό μία σχισμή στην «οροφή» της σπηλιάς πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας - μία επί της ουσίας, όπως αναφέρεται, τρύπα.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι πολλά. Για παράδειγμα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο η 60χρονη να μπήκε στην σπηλιά από την είσοδο που περιγράψαμε νωρίτερα. Ίσως το κλειδί για κάποιους να βρίσκεται σε αυτήν την «τρύπα». Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση και είναι λογικό. Υπάρχει απόλυτη μυστικότητα στις έρευνες, οι Αρχές θα μιλήσουν όταν πλέον έχουν πλήρη εικόνα με βάση τα ευρήματα και το πόρισμα των ιατροδικαστών.

Από νωρίς το πρωί δυνάμεις της ΕΛΑΣ είχαν αποκλείσει την περιοχή, ενώ το απόγευμα κατέφθασαν στα Χανιά άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την Αθήνα στο πλαίσιο της έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατός της 60χρονης οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Στο σημείο βρέθηκε και ο διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Κωνσταντίνος Ζορμπάς, o οποίος δήλωσε: «Είναι ένα γεγονός που μας έχει στενοχωρήσει πάρα πολύ. Έχουμε χιλιάδες επιστήμονες που έρχονται κάθε χρόνο στο ίδρυμα, δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ παρόμοια περίπτωση. Το γεγονός ότι βρέθηκε τόσο μακριά από την Ακαδημία μάς προβληματίζει και γι' αυτό αγωνιούμε να μάθουμε τα αποτελέσματα των ερευνών και το τι ακριβώς συνέβη».

Η σορός της 60χρονης ανασύρθηκε από ειδικό κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ και θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Δείτε εικόνες από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα της Αμερικανίδας στη gallery που ακολουθεί:

Συγκλονισμένοι συνάδελφοι, φίλοι και συγγενείς

Την ίδια ώρα συγκλονισμένη είναι η διεθνής ερευνητική κοινότητα από την τροπή που έλαβε τις τελευταίες ώρες, η υπόθεση της εξαφάνισης της Αμερικανίδας Βιολόγου Suzanne Eaton.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ερευνητικού ιδρύματος, στο οποίο εργαζόταν η άτυχη 60χρονη, αναφέρεται:

«Με ανείπωτη λύπη και θλίψη ανακοινώνουμε τον τραγικό θάνατο της αγαπημένης μας φίλης και συναδέλφου Σουζάν Ήτον. Η αστυνομία ανέκτησε το σώμα της κατά η διάρκεια του απογεύματος της 8ης Ιουλίου. Οι αρχές δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την έρευνά τους σχετικά με τα γεγονότα που μπορεί να έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Τρίτης 2 Ιουλίου, και θα παράσχουμε περαιτέρω ενημερώσεις καθώς λαμβάνουμε πληροφορίες. Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι και ενοχλημένοι από το τραγικό αυτό γεγονός. Η Σουζάν ήταν μία εξαιρετική και εμπνευσμένη επιστήμονας, αγαπημένη σύζυγος και μητέρα, μια αθλήτρια και ταυτόχρονα ένα πραγματικά υπέροχο άτομο, αγαπητό σε όλους μας. Η απώλειά της είναι αβάσταχτη. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με το σύζυγο της Τόνι, τους γιούς της Μαξ και Λουκ, και με όλη την οικογένειά της».

Με πληροφορίες από Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, cretalive.gr, flashnews.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Χαμός με τη σέξι φωτογραφία της Κατερίνας Δαλάκα

Τα 20 δευτερόλεπτα του τρόμου: Εργάτης παθαίνει ηλεκτροπληξία (vid)

Σχετικές ειδήσεις