Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ζάκυνθος – Προειδοποίηση Τσελέντη για μεγάλο μετασεισμό: Πότε θα «χτυπήσει»

Newsbomb

Σεισμός Ζάκυνθος: Συναγερμός μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο - Προειδοποίηση Τσελέντη για μεγάλο μετασεισμό – Πότε και πού θα «χτυπήσει» - Τι αποκαλύπτει για το τσουνάμι

Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:54 τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/10/2018) στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ζακύνθου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο σεισμός προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές, ενώ πολλοί αναστατωμένοι κάτοικοι πέρασαν μεγάλο μέρος της νύχτας στους δρόμους.

«Πρέπει να γίνει ένας ισχυρός μετασεισμός»

«Το φαινόμενο εξελίσσεται τελείως ομαλά» ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης. Σύμφωνα με το όσα ανέφερε έχουν καταγραφεί στην περιοχή πάνω από 30 μετασεισμοί, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι τις επόμενες ημέρες θα χτυπήσει ένας μεγάλος μετασεισμός της τάξης του 6 Ρίχτερ.

«Θα περιμένουμε σίγουρα έναν και πιο μεγάλο μετασεισμό, της τάξης του 6 Ρίχτερ. Πρέπει να γίνει αυτός. Αν δεν γίνει δεν θα ησυχάσουμε» ανέφερε ο σεισμολόγος. Ωστόσο, διευκρίνισε πως ένας τέτοιος σεισμός δεν θα δημιουργήσει προβλήματα.

Παράλληλα, προειδοποίησε τους κατοίκους πως τις επόμενες ημέρες θα νιώθουν πολλές ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις.

Τέλος, ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι μετά τον ισχυρό σεισμό 6,4 Ρίχτερ καταγράφηκε τσουνάμι 12 εκατοστών στον κόλπο της Κυπαρισσίας.

Πηγή φωτογραφιών: zantenewstime.gr, imerazante.gr, tempo24

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για το σεισμό

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Ζάκυνθος: To νησί άντεξε τα Ρίχτερ - Δείτε τις ζημιές (pics)

Σεισμός ΤΩΡΑ στη Ζάκυνθο - Αισθητός μέχρι την Ιταλία (pics)