ΕΘΝΙΚΑ

«Φωτιά» και ατσάλι στο νερό έβαλε ο «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» (pics+vid)

«Φωτιά» και ατσάλι στο νερό έβαλε ο «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» (pics+vid)

Παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η διακλαδική άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ», η οποία έλαβε χώρα στη νήσο Δοκό.

Την άσκηση παρακολούθησαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς ΛΣ, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου.

Παρόντες ήταν ακόμη, εκπροσωπώντας την Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, Χρίστος Δήμας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Δρίτσας. Την άσκηση παρακολούθησαν και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών.

Η άσκηση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πληθώρας μέσων τόσο πλωτών όσο και ιπταμένων αλλά και με την συμμετοχή ειδικών δυνάμεων.

Συνολικά κινητοποιήθηκαν 8 μαχητικά αεροσκάφη 4 F-16C και 4 Mirage 2000-5), 3 ελικόπτερα CH-47SD Chinook, 2 ελικόπτερα AH-64 Apache, 4 ελικόπτερα NH-90, 2 σκάφη ταχείας μεταφοράς Zubr, 3 φρεγάτες και 3 πυραυλάκατοι.
Η άσκηση είχε ως βασικό σενάριο την ανακατάληψη νήσου από ειδικές δυνάμεις με την παράλληλη κινητοποίηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης του ΓΕΕΘΑ.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Υψηλό φρόνημα και αποφασιστικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις