ΥΓΕΙΑ

Έλεος! Νέο χαράτσι 1 ευρώ στα παραπεμπτικά για αξονικές

Έλεος! Νέο χαράτσι 1 ευρώ στα παραπεμπτικά για αξονικές

Ισοδύναμο μέτρο για την εξαίρεση των ανέργων από την καταβολή του εισιτηρίου των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία, μελετά το υπουργείο Υγείας και φαίνεται ότι θα προτείνει την επιβολή ενός νέου χαρατσιού.

Το μέτρο αυτό θα είναι η καταβολή 1 ευρώ για κάθε παραπεμπτικό ασθενών για αξονική ή μαγνητική τομογραφία.

Την πρόταση αυτή θα προωθήσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συζήτηση που είχε το Σάββατο με τον πρωθυπουργό, ο οποίος μετά τις αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων, του ζήτησε να βρει τρόπους προκειμένου να μην πληρώνουν οι άνεργοι το 25ευρο.

Την Τρίτη θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και κατά τη συνάντησή τους αναμένεται να συζητηθεί το θέμα του 25ευρου, ενώ μέσα στην εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα συναντηθεί και εκείνος με στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το ίδιο θέμα.

Θυμίζεται ότι η επιβολή του μέτρου έχει ψηφισθεί από το 2012 και μόλις την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης υπέγραψε απόφαση με την οποία εξαιρούνται από το παράλογο μέτρο όλοι οι χρόνιοι ασθενείς και τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%, επειδή έχουν συχνές εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά με την απόφαση αυτή δεν εξαιρούνται οι άνεργοι.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι τα έσοδα από την είσπραξη του 25ευρου θα είναι περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα είναι μειωμένα όμως αν εξαιρεθούν τελικά και οι άνεργοι. Γι αυτό το λόγο προωθείται η επιβολή ενός νέου χαρατσιού στα παραπεμπτικά για τις αξονικές και τις μαγνητικές εξετάσεις.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατροί ΕΟΠΥΥ Θεσ/νίκης: Τα 12 ψέμματα του υπουργού Υγείας

Άλλη μία «δολοφονία» ανασφάλιστου πολίτη από την κυβέρνηση (vid)