Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Με νέο κυβερνητικό σχήμα ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και ριζικές αλλαγές σε πολλά υπουργεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
Intimenews/Γιάννης Παπανίκος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανέβει στη ΔΕΘ με ριζικές αλλαγές σε πολλά υπουργεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να μην πήγε σε βουνό φέτος το καλοκαίρι αλλά όπως με ενημέρωσε η γάτα έχει λάβει τις σχετικές αποφάσεις και θα προχωρήσει σύντομα στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό.

Εξάλλου οι πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είχαν ως στόχο να κινητοποιηθεί άμεσα το σύστημα για την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και για αυτό από το Μαξίμου ήταν πολύ προσεκτικοί μιλώντας για… αναδιάταξη δυνάμεων και διορθωτικές κινήσεις. Ο Πρωθυπουργός, μαθαίνω, θα ανέβει στη ΔΕΘ έχοντας φτιάξει ένα καινούργιο κυβερνητικό σχήμα το οποίο και θα έχει, όπως μου λένε, πολλές αλλαγές και σε όλους τους τομείς.

Θέλοντας να στείλει το μήνυμα της επανεκκίνησης και να «ξορκίσει» τα όποια σενάρια κυκλοφορούν για πρόωρες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη στις αρχές Σεπτεμβρίου θα θελήσει να παρουσιάσει το πρόγραμμά του για την οικονομία που θα βασίζεται στην ανάπτυξη, στην προσέλκυση επενδύσεων και παρά τα όποια προβλήματα στη σταδιακή μείωση φόρων.

Τα μηνύματα από τον τουρισμό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ενώ θεωρείται δεδομένο πως παρά την επέλαση της πανδημίας δεν θα υπάρξει νέο ολικό λοκ ντάουν της οικονομίας. Όπως μαθαίνω ριζικές θα είναι οι αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο με τον Θόδωρο Σκυλακάκη να αναλαμβάνει ακόμα πιο ουσιαστικό ρόλο ενώ αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει και ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς.

Βέβαιη θεωρείται και η απομάκρυνση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον Κωσταντίνο Τσιάρα να είναι το φαβορί για τη θέση ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά και την περιπέτεια με την υγεία του θα είναι αυτός που θα αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει στους ίδιους εξαντλητικούς ρυθμούς καθώς έχει την απόλυτη στήριξη του Πρωθυπουργού.

Με την αντικατάσταση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει και στην ερώτηση που σίγουρα θα του τεθεί στη ΔΕΘ για το αν υπήρχαν ή όχι πολιτικές ευθύνες για την τραγωδία με τις πυρκαγιές. Για πολλούς έκπληξη θα θεωρηθεί η μετακίνηση του Βασίλη Κικίλια από το Υπουργείο Υγείας, πιθανότατα προς το Τουρισμού, κάτι όμως που από ότι μαθαίνω το επεδίωξε και ο ίδιος. Πριν μερικές εβδομάδες θα πόνταρα στον Άκη Σκέρτσο για την αντικατάσταση αυτή, μετά και την αναβάθμισή του όμως σε Υπουργό Επικρατείας πλέον στο Μαξίμου ψάχνουν για κάποιο άλλο πρόσωπο που μπορεί να είναι ήδη στη σημερινή κυβέρνηση.

Αν και έχουν ακουστεί πολλά δεν έχουν ακόμα αποφασιστεί αλλαγές στα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας ενώ αν τελικά φύγει η Νίκη Κεραμέως από το Παιδείας ενδέχεται να αντικατασταθεί από τον Γιώργο Γεραπετρίτη με την Κεραμέως να ακούγεται και για το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως μου είπε και η γάτα ουσιαστικά κανείς δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχος στην κυβέρνηση τις επόμενες δύο εβδομάδες εκτός ίσως από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Θοδωρή Λιβάνιο, τον Μάκη Βορίδη, τον Στέλιο Πέτσα, τον Κωστή Χατζηδάκη, τον Σπήλιο Λιβανό και τον Γιάννη Οικονόμου, πρόσωπα δηλαδή που με εξαίρεση τον Πιερρακάκη μπήκαν στην κυβέρνηση σχετικά πρόσφατα. Κυριακή κοντή γιορτή που λένε και στο νησί μου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στα Βίλια: Θέμα χρόνου η ΕΔΕ για την παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία με το Ilyushin