Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

ΔΕΗ: Η έκπληξη Μητσοτάκη για την ανακούφιση των νοικοκυριών

ΔΕΗ: Η έκπληξη Μητσοτάκη για την ανακούφιση των νοικοκυριών

Καλημέρα και καλή ΔΕΘ να έχουμε!

Αναμένοντας τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τα μέτρα ανακούφισης αλλά και ενίσχυσης των πολιτών να σας ενημερώσω πως μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις θα έχει να κάνει με τη ΔΕΗ. Και αυτό γιατί ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους της κυβέρνησης είναι οι αυξήσεις και οι ανατιμήσεις οι οποίοι θα μας έρθουν το επόμενο διάστημα δημιουργώντας πίεση στο πορτοφόλι και στο καλάθι της νοικοκυράς.

Η γάτα λοιπόν μου νιαούρισε πω ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου αλλά και μείωση στους λογαριασμούς, περιορίζοντας έτσι την αύξηση που θα μας έρθει. Μαθαίνω πως κάτι θα πει και για το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά θα σας αφήσω λίγο ακόμα σε αγωνία να καθίσετε να τον παρακολουθήσετε.

Στα ουσιαστικά και στις αναλύσεις που έχουν κάνει στο Μαξίμου όπως με ενημερώνει η γάτα δεν φαίνεται να προκύπτει καμία μεγάλη πίεση μετά τις πυρκαγιές αλλά και μετά από κάποιες… επικοινωνιακές αστοχίες. Έτσι μαθαίνω πως στις δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους υπάρχει μια μικρή πτώση στα όρια του στατιστικού λάθους, από ότι καταλαβαίνω κάτω από 3 μονάδες αλλά δεν ανησυχούν καθώς αυτοί που… φεύγουν, δεν έχουν και που να πάνε και εκφράζουν τη βεβαιότητα πως θα ξαναγυρίζουν.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι πως η μεγαλύτερη δυσαρέσκεια προκλήθηκε από τους χειρισμούς στον ανασχηματισμό και εκφράζεται κυρίως από ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου.

Περασμένα ξεχασμένα πάντως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει το μήνυμα της δυναμικής επανεκκίνησης της οικονομίας, έχοντας στα χέρια του και τα πολύ καλά αποτελέσματα της τουριστικής περιόδου. Την ίδια ώρα πάντως η γάτα πέρασε μια βόλτα από την πλατεία Συντάγματος και με ενημέρωσε πως στο Υπουργείο Οικονομικών χτυπούν ήδη καμπάνες για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να υπάρξουν από τις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και αυτό γιατί παρότι εκτιμούν πως αυτές θα είναι παροδικές ενδέχεται να ξεκινήσει μια νέα συζήτησης για το κατά πόσο θα πρέπει να αρχίσουμε να σφίγγουμε το ζωνάρι και να μπαίνουμε στη λογική μιας πιο σφικτής δημοσιονομικής πολιτικής. Όχι μόνο εμείς αλλά και άλλες χώρες που ακόμα παλεύουν να ορθοποδήσουν. Αν μάλιστα όλα αυτά οδηγήσουν και σε αύξηση του κόστους δανεισμού τότε οι καμπάνες μπορεί εύκολα να γίνουν σειρήνες.

Να σας πω επίσης πως αυτά που θα ακούσετε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ σήμερα και αύριο δεν είναι… προεκλογικά. Προεκλογικά θα είναι αυτά που θα ακούσετε του χρόνου τέτοια μέρα καθώς, όπως μου εκμυστηρεύτηκε η γάτα ο σχεδιασμός για εκλογές του χρόνου το φθινόπωρο, θα πόνταρα περί τον Νοέμβριο, προχωρά κανονικά. Και κλείνω με μια αθλητική είδηση καθώς ο Πρωθυπουργός μαθαίνω θα προχωρήσει και σε ανακοινώσεις σχετικά με το γήπεδο του ΑΡΗ.

Αυτά και καλημέρα σας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΘ 2021: «Αστακός» η Θεσσαλονίκη με 5.500 αστυνομικούς, ελικόπτερα και drones – Τι φοβάται η ΕΛΑΣ

11η Σεπτεμβρίου: Το χρονικό του τρόμου - Τα βίντεο που συγκλόνισαν τον πλανήτη

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση - Η κατάθεση «κλειδί» της συμβούλου ψυχικής υγείας