ΚΑΙΡΟΣ

Προσοχή: Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία - Προειδοποίηση για πλημμύρες και έντονα φαινόμενα

Προσοχή: Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία - Προειδοποίηση για πλημμύρες και έντονα φαινόμενα

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση τα επόμενα 24ωρα και προειδοποίηση από τους ειδικούς για έντονα φαινόμενα που αναμένεται να προκαλέσουν πλημμύρες και προβλήματα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για την ταχεία αλλαγή στις καιρικές συνθήκες τα επόμενα 24ωρα. Οι προβλέψεις για την 28η Οκτωβρίου αλλά και τις επόμενες ημέρες δεν είναι καθόλου ευοίωνες και αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη, μάλιστα, κάνει λόγο για πλημμύρες στον νομό Αττικής που δύσκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν από τις συνθήκες υποδομής που υπάρχουν στην περιφέρεια.

Ο γνωστός μετεωρολόγος υπογραμμίζει πως θα υπάρξουν πολύ υψηλά επίπεδα βροχοπτώσεων που θα φέρουν σημαντικά προβλήματα. Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο άρθρο μου, σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα κατά τόπους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο από τα μετεωρολογικά μας μοντέλα, σημαντικά ύψη βροχής αναμένεται να πέσουν και στο νομό Αττικής τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης που ίσως σε μικρό χρονικό διάστημα ξεπεράσουν και τους 50 τόνους νερού ανά στρέμμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τιμές κοντά στους 20 με 30 τόνους ανά στρέμμα σε διάστημα τριώρου, συνοδεύονται συνήθως και από πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό Αττικής μιας και με τις υπάρχουσες δομές δύσκολα εκτονώνεται αυτός ο όγκος νερού.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Η ύφεση που αναμένεται να μας επηρεάσει από τα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας μας θα αρχίσει να οδηγείται προς το στάδιο της σύσφιξης καθώς αυτή θα μετατοπίζεται προς τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Όταν λέμε ύφεση εννοούμε ένα βαρομετρικό χαμηλό που συνοδεύεται από θερμό και ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας. Το θερμό μέτωπο προηγείται του ψυχρού. Το ψυχρό μέτωπο καθώς κινείται γρηγορότερα από το θερμό (περίπου 2 φορές πιο γρήγορα), συναντάει το θερμό οπότε και ξεκινάει το στάδιο της σύσφιξης.

Η ΨΥΧΡΗ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΗ ΜΑΖΑ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η παραπάνω εξέλιξη θα οδηγήσει στην σύγκρουση της θερμής και της ψυχρής αέριας μάζας πάνω από την Αττική δημιουργώντας συνθήκες έντονης αστάθειας. Έτσι λοιπόν αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο, μεγάλος όγκος νερού θα πέσει στο νομό Αττικής που πολύ πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει μια ετοιμότητα από όλους μας. Ελέγχουμε φρεάτια και υδρορροές και δεν υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Το βρώμικο σχέδιο Ερντογάν για διπλή σύγκρουση σε Κρήτη και Καστελόριζο