ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχεται διπλό ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές και πότε θα «χτυπήσει»

Καιρός: Έρχεται διπλό ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές και πότε θα «χτυπήσει»

Καιρός: Έρχεται διπλό χτύπημα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες - Μέχρι πότε θα διαρκέσει

Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τη χώρα μας από το Σάββατο (12/12) και αναμένεται να κρατήσει έως και τη Δευτέρα (14/12).

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr tα κυριότερα χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες που θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Παράλληλα χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουράκη, δύο ισχυρά κύματα κακοκαιρίας θα απασχολήσουν μεγάλο τμήμα της χώρας μας τις επόμενες ώρες μέχρι και την Δευτέρα, ικανά να προκαλέσουν προβλήματα.

Διαδοχικά χτυπήματα της κακοκαιρίας

Από τις απογευματινές ώρες σήμερα και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής αναμένουμε το πρώτο από τα δύο «χτυπήματα] της κακοκαιρίας. Έτσι λοιπόν και από τα νοτιοδυτικά θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές - καταιγίδες φαινόμενα που σχετικά γρήγορα θα περάσουν μέσα στο Αιγαίο και μέχρι αύριο το απόγευμα θα έχουν φτάσει στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας μας.

Γεωγραφική περιοχή που θα επηρεάσει η κακοκαιρία

Περιοχές που θα δοκιμαστούν από αυτό το πρώτο κύμα είναι η Πελοπόννησος, κεντρική - ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, η Εύβοια, η ανατολική και νότια Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Χαλκιδική, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, η Κρήτη κυρίως τα δυτικά τμήματα, οι Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ισχυρότερο και με μεγαλύτερη διάρκεια το δεύτερο κύμα

Προς το βράδυ της αυριανής ημέρας και για 24 ώρες περίπου αναμένουμε το δεύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας το οποίο θα είναι πιο οργανωμένο. Και αυτό το κύμα θα ακολουθήσει την ίδια τροχιά επηρεάζοντας τις ίδιες περιοχές δηλαδή χοντρικά από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά όπως επίσης και τα νότια θαλάσσια τμήματα.

Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο

Από αύριο μεσημέρι - απόγευμα και από τα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και την Δευτέρα θα ενισχυθούν σημαντικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Έτσι λοιπόν ίσως έχουμε προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ενώ η θερμοκρασία θα πέσει και τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στα βουνά για άλλη μία φορά.

Χιόνια και κρύο την Πρωτοχρονιά

Η τάση που διαμορφώνεται με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία οδηγεί σε έναν ήπιο καιρό τις ημέρες των Χριστουγέννων. Δεν φαίνεται το ίδιο όμως και για την Πρωτοχρονιά μιας και η μεσημβρινή ατμοσφαιρική κυκλοφορία δείχνει να επικρατεί με πολύ κρύο και χιόνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό - Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Δικαιώθηκε για το τροχαίο - Το εξαψήφιο ποσό της αποζημίωσης