ΚΑΙΡΟΣ

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Καύσωνας με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών – Πού και πότε θα «χτυπήσει»

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Καύσωνας με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών – Πού και πότε θα «χτυπήσει»
INTIME

Καιρός: Σε τροχιά καύσωνα η χώρα - Έντονο και παρατεταμένο κύμα ζέστης τη νέα εβδομάδα - Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα - Τι λέει στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός.

Συνεχίζεται η αστάθεια τη Δευτέρα 21/06, με τοπικά ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις (βλ. χάρτη στο τέλος του άρθρου), ωστόσο σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, αρχής γενομένης από την Τρίτη 22/06. Το πρώτο έντονο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή 27/06, με τη θερμοκρασία να σημειώνει προοδευτική σημαντική άνοδο και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 24/06 - Σάββατο 26/06, οπότε σε αρκετές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τις μέγιστες να φτάνουν κατά τόπους τους 41-43 βαθμούς Κελσίου.

Για το τι μέλλει γενέσθαι μίλησε στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός.

Σύμφωνα με τον ίδιο η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από αύριο 22 Ιουνίου με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 37 βαθμούς Κελσίου. «Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο υδράργυρος θα δείξει 40 βαθμούς Κελσίου και σε κάποιες περιοχές μάλιστα μπορεί και να τους ξεπεράσει. Ο καύσωνας θα είναι πιο έντονος στην Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Δυτική Στερεά, την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία, την Αρκαδία και την Λακωνία».

Σε ότι έχει να κάνει με τον καιρό στην Αθήνα ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός ανέφερε ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί στου 39 με 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ το κύμα καύσωνα θα διαρκέσει έως το Σαββατοκύριακο.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Δευτέρας 21/06, ενώ με σύμβολα επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται χαλαζοπτώσεις. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις περιοχές με τα κόκκινα τρίγωνα όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει μέγεθος μεγαλύτερο των 2 εκατοστών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Δικηγόρος πιλότου στο Newsbomb.gr - «Είναι πιεσμένος, δεν θα αλλάξει την ομολογία του»