ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Άστατος σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Καιρός: Άστατος σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες
INTIME

Καιρός: Συνεχίζει να μας... ταλαιπωρεί ο καιρός καθώς παραμένει άστατος, με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά, στο Κεντρικό Ιόνιο, στις Σποράδες, στην Κρήτη και ενδεχομένως πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Περισσότερo εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν η Κεντρική Στερεά και η Ανατολική Θεσσαλία. Παροδικές βροχές ή καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και στα δυτικά κυρίως τμήματα του νομού Αττικής.

Επίσης, ενισχυμένο βόρειο ρεύμα θα επικρατήσει στο Νότιο Αιγαίο, με εντάσεις που από τις απογευματινές ώρες θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη υετού (βροχές/καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Έρχεται νέα κακοκαιρία – Προειδοποίηση Μαρουσάκη για τον «επικίνδυνο» Νοέμβριο

Μπορεί η εβδομάδα να ξεκινά με ήπιες καιρικές συνθήκες ωστόσο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτιμά με βάση τα προγνωστικά μοντέλα ότι προς το τέλος της θα υπάρξει νέο κύμα κακοκαιρίας για το οποίο, όπως είπε, «θα πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα».

Αν και τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο καιρόςστην Ελλάδα θα είναι ήπιος καθώς θα επηρεαστεί από τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων προς τα Βαλκάνια με τις χαμηλές προς την περιοχή της Κύπρου ενώ θα ενισχυθούν και οι βοριάδες με αποτέλεσμα να υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο καιρός θα αλλάξει από την Παρασκευή οπότε η Ελλάδα θα επηρεαστεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά από βαρομετρικά χαμηλά που τώρα βρίσκονται στη δυτική Ευρώπη.

«Από Παρασκευή και από το Ιόνιο και προς το Αιγαίο θα έχουμε φαινόμενα που θα απασχολήσουν το σαββατοκύριακο τις περισσότερες περιοχές για τα οποία θα πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα» είπε ο κ. Μαρουσάκης.

Ειδική αναφορά έκανε, τέλος, ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ στον Νοέμβριο για τον οποίο είπε ότι «είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας στατιστικά με ακραία φαινόμενα και μεγάλα ύψη βροχής και αυτό οφείλεται στο ότι οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ευρώπη συναντούν τις θερμές υδάτινες επιφάνειες της Μεσογείου».

Ο καιρός την Τρίτη

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές που το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους
περιορισμένη στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια μέχρι 20, στα υπόλοιπα 22 με 24 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-10-2021
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 21-10-2021
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-10-2021
Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά θα είναι αυξημένες και εκεί θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23-10-2021
Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Ντόρα Μπακογιάννη διαγνώστηκε με καρκίνο - «Είμαι αποφασισμένη να νικήσω»

Πολλαπλό μυέλωμα: Ο τύπος καρκίνου από τον οποίο πάσχει η Ντόρα Μπακογιάννη

Δίωξη για βιασμό και σε τρίτο ηθοποιό μετά τους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη