ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχονται ζέστες στα δυτικά, δροσιά στα ανατολικά και βροχές στα ορεινά

Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχονται ζέστες στα δυτικά, δροσιά στα ανατολικά και βροχές στα ορεινά
Ο καιρός των επόμενων ημερών θα είναι μεικτός όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ο καιρός των επόμενων ημερών θα είναι μεικτός όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Ήπιος θα είναι ο καιρός και σήμερα, Τετάρτη (29/06) με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ τα καιρικά φαινόμενα όπως αυτά που σημειώθηκαν με το χαλάζι στην Καστοριά οφείλονται στην «ψυχρή λίμνη» που συνεχίζει να στροβιλίζεται στη Μαύρη Θάλασσα με αποτέλεσμα να φέρνει κύματα αστάθειας «αν και πιο εξασθενημένα».

Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τα φαινόμενα αυτά του καιρού οφείλονται στην άνοδο της θερμοκρασίας από το μεσημέρι και μετά σε συνδυασμό με τις πιο θερμές μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα.

Για τον καιρό των επόμενων ημερών ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ σημείωσε ότι τις απογευματινές ώρες νέφη αστάθειας θα εμφανίζονται προς τα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά φέρνοντας βροχές και καταιγίδες «κατά κανόνα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές».

«Η μέρα θα ξεκινά με πολύ καλές καιρικές συνθήκες αλλά από το απόγευμα θα υπάρχουν τα νέφη αστάθειας με τους βοριάδες να φτάνουν τα 7 έως και 8 μποφόρ» συμπλήρωσε για τον καιρό των επόμενων 24ωρων ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όσο για τη θερμοκρασία είπε ότι η πολύ θερμή αέρια μάζα από τη βόρεια Αφρική που έχει εγκλωβιστεί στη νότια Ευρώπη «φτάνει μέχρι τα δυτικότερα της πατρίδας μας» και έτσι «οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγράφονται στα δυτικά και πιο νότια μιας και ανατολικά ο βοριάς θα οδηγήσει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες».

Σχετικές ειδήσεις