ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Μαρουσάκης: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Αττική - Πλημμύρες στην Δυτική Μακεδονία

Καιρός - Μαρουσάκης: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Αττική - Πλημμύρες στην Δυτική Μακεδονία
INTIME

Καιρός: Μεγάλος όγκος νερού θα πέσει στην Αθήνα από τις 11:00 το πρωί έως το απόγευμα - Πολλά προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα από τις πλυμμήρες - Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Η Ζάκυνθος δοκιμάζεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Ο κύριος όγκος κακοκαιρίας βρίσκεται αυτή την στιγμή στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, συγκεκριμένα στην Αρκαδία, στην Αργολίδα, στη Λακωνία, στη Μεσσηνία και στην Κορινθία.

Στην Αττική φτάνει αυτή την ώρα το ισχυρό κύμα της κακοκαιρίας το οποίο θα ξεκινήσει από τα νότια και θα κατευθυνθεί βορειοανατολικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, στο Newsbomb.gr η κακοκαιρία στην Αττική πλησιάζει ενώ έχει ήδη ξεκινήσει στα νότια. Προειδοποίησε για ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα ενταθούν από τις 11:00 . «Οι πιο δύσκολες ώρες θα είναι από τις 11:00 έως τις 19:00, με τον κύριο όγκο νερού να πέφτει πάνω από την Αττική».

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν προβλήματα σε όλη την Αθήνα, ενώ αναμένεται το 112 να ενεργοποιηθεί για τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

«Μέσα στο μεσημέρι η κακοκαιρία θα φτάσει στην Εύβοια και τη Βοιωτία. Θα χτυπήσει τις Σποράδες, την ανατολική βόρεια Θεσσαλία ενώ από το απόγευμα το ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τα Δωδεκάνησα», ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για το πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία μετά την Αθήνα.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στην Αττική θα υπάρξουν βροχές ήπιες κατά διαστήματα.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας LIVE μέσω του WINDY:

Καιρός: Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Ζάκυνθος - Προβλήματα λόγω ισχυρής καταιγίδας

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας βρίσκεται η Ζάκυνθος από τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου με το επίπεδο βροχόπτωσης να βρίσκεται στην κατηγορία 3.

Με απόφαση του Δημάρχου κλειστές θα παραμείνουν σήμερα 26/01 όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ζακύνθου, (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια). Η υλοποίηση των μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας θα γίνει με τηλεκπαίδευση, ενώ θα εξεταστεί μέσα στην ημέρα η λειτουργία τους για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι από το βράδυ της Τετάρτης 25/01. Πενήντα Ρομά σε καταυλισμό κοντά στο αεροδρόμιο κινδύνευσαν και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν με μπουλντόζες και να μεταφερθούν σε οικοτροφείο. Σε δύο περιπτώσεις έγιναν απεγκλωβισμοί κατοίκων από τα σπίτια τους καθώς πλημμύρισαν.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στη Λιθακιά και το Βασιλικό με αποτέλεσμα να αποκλειστούν οι περιοχές.

Εκτός αυτών η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει στον Λαγανά, όταν πέντε νέοι θέλησαν να βγουν βόλτα με τους δρόμους να είναι κυριολεκτικά ποτάμι.

Χιονοπτώσεις: Ντύθηκε στα «λευκά« η Αρναία Χαλκιδικής

Η επέλαση της κακοκαιρίας έφερε όμως και όμορφες εικόνες από τα ορεινά της χώρας. Στα «λευκά» ντύθηκαν η Αρναία και ο Ταξιάρχης στη Χαλκιδική και ο Χορτιάτης στη Θεσσαλονίκη.

Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, τα σχολεία στις Μυκήνες, το Ναύπλιο, τις Πρέσπες, την Ιθάκη, τη Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο

Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Άργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου σήμερα Πέμπτη 26/01 όλοι οι Δημοτικοί, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα ΚΔΑΠ θα παραμείνουν κλειστά, ενώ μέσα στο 24ωρο θα γίνει ανακοίνωση για την λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου. Παράλληλα και στον δήμο Ναυπλιέων θα παραμείνουν σήμερα κλειστά όλα τα σχολεία προληπτικά.

Την ίδια στιγμή, στην Πρέσπες τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν δύο ώρες αργότερα, στις 10:00 π.μ, ενώ ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Νωρίτερα σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού ανακοινώθηκε ότι αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Η απόφαση ελήφθη λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να «χτυπήσουν» τα δύο νησιά. Σύμφωνα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη «τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα μείνουν κλειστά».

Με απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλο το νησί, υπό τον φόβο καταστροφών στα κτίρια λόγω προβλημάτων.

Σχετικές ειδήσεις