ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό σε λίγες ώρες – Ποιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό σε λίγες ώρες – Ποιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Καλοκαιριάζει και πάλι ο καιρός – Ανεβαίνει από την Τετάρτη η θερμοκρασία – Καλός ο καιρός και το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμμαχος των εκδρομέων αναμένεται να είναι τις επόμενες ημέρες ο καιρός, καθώς φαίνεται να υποχωρούν οι βροχές και η θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Αναλυτικά, στην Αττική, την Τετάρτη σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, (ΕΜΥ), ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Παροδικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος ο καιρός. Παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 και στην Κρήτη τοπικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Την Πέμπτη (12/07) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίου 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή (13/07) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Το Σάββατο (14/07) ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (15/07) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια συγκίνηση για το «θαύμα» της Ταϊλάνδης: Διασώθηκαν τα 12 παιδιά κι ο προπονητής τους