ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Έρχεται αφόρητη ζέστη τις επόμενες ημέρες

Καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Έρχεται αφόρητη ζέστη τις επόμενες ημέρες

Καιρός - Έφτασε επιτέλους το... καλοκαίρι - Σύμμαχος των εκδρομέων ο καιρός τις επόμενες ημέρες - Ανεβαίνει ο υδράργυρος - Σε πολλές περιοχές θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Αφόρητη ζέστη φαίνεται πως θα έχει τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς ο υδράργυρος θα τραβήξει την ανηφόρα. Μάλιστα, αύριο, Πέμπτη (12/07/2018) η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Παρασκευή θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), την Πέμπτη στην Αττική, ο καιρός προβλέπεται αίθριος και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Παροδικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην κεντρική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Παροδικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Παροδικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τροπικών βροχών στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 31 κα στην Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία από Παρασκευή

Την Παρασκευή (13/07) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Το Σάββατο (14/07) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (15/07) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα έως 650 ευρώ - Δες πώς θα το λάβεις

ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2018: Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα (πίνακες)