ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: «Καμίνι» όλη η Ελλάδα – Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Καιρός: «Καμίνι» όλη η Ελλάδα – Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Ισχυρό κύμα ζέστης έπληξε σήμερα, Τρίτη (17/07) το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει και σε ορισμένες περιοχές να ξεπερνά τους 40 βαθμούς.

Ποιες περιοχές της χώρας δέχτηκαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες – Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος

Από την Κυριακή σας είχαμε ενημερώσει ότι η Τρίτη θα είναι η πιο δύσκολη μέρα από πλευράς ζέστης. Οι συνθήκες που επικράτησαν σήμερα, σε όλη την Ελλάδα επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Η χώρα ήταν ένα απέραντο «καμίνι» ενώ στα αστικά κέντρα η κατάσταση ήταν απελπιστική.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στις εξής περιοχές:

  1. Αυλίδα Εύβοιας 40,5 °C
  2. Οινόφυτα Βοιωτίας 40,2°C
  3. Θεολόγος Φθιώτιδας 40°C
  4. Χαλκίδα 39,5°C
  5. Τανάγρα 39,3°C
  6. Κωπαΐδα Βοιωτίας 39°C
  7. Γαλαξίδι 38,7°C
  8. Σπάτα (Αττική) 38,6°C
  9. Λάρισα 38,5°C
  10. Λαμία 38,3°C

Από την Τετάρτη (18.07.2018) η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση ενώ αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται και νέα θερμή εισβολή το Σαββατοκύριακο.

Ο καιρός την Τετάρτη (18/07)

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές έως το ξημέρωμα αλλά και το μεσημέρι και απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, όπου και υπάρχει πιθανότητα για σποραδικές βροχές. Η ορατότητα έως το ξημέρωμα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά των δυτικών και βόρειων ηπειρωτικών.

Η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα νότια από 21 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 30, στα νησιά του Αιγαίου από 23 έως 33, και στην Κρήτη από 23 έως 32.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το απόγευμα, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ το μεσημέρι και απόγευμα θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση προς το βράδυ οπότε θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς.