ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ώρες

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ώρες

Καιρός - Προσοχή όσοι ταξιδεύετε σήμερα – Ισχυροί άνεμοι θα σαρώσουν τη χώρα – Η ΕΜΥ προειδοποιεί τους πολίτες με έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων

Iδιαίτερη προσοχή σήμερα, Δευτέρα (20/08/2018), καθώς ισχυροί βοριάδες αναμένεται να «χτυπήσουν» τη χώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε τα ξημερώματα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στο Αιγαίο οι άνεμοι πρόσκαιρα αναμένεται να φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά, στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρες αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στη Θράκη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι 6 με 7 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 και στις Κυκλάδες έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στη Μακεδονία το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, Οι άνεμοι βόρειοι, βορειανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 και στις Κυκλάδες έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Πέθανε ο Γιώργος Μαραζάκης μπροστά στην οικογένειά του