ΕΛΛΑΔΑ

Σε σοβαρή κατάσταση ο αστυνομικός

Σε σοβαρή κατάσταση ο αστυνομικός

Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ ο αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στην Ιερισσό.

Αρχικά ο 27χρονος άνδρας των ΜΑΤ είχε διακομισθεί στο «424» Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, σήμερα το πρωί κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αστυνομικός φέρει τραύματα από πάνω από 60 σκάγια. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο τα σκάγια να προήλθαν από εκρηκτική μολότοφ, η οποία, όπως υποστηρίζουν, εκτοξεύτηκε από διαδηλωτή και όχι από καραμπίνα.

Να σημειωθεί ότι από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκε χθες, Κυριακή, στην Ιερισσό τραυματίστηκαν άλλοι επτά άνδρες της Αστυνομίας.

Νέα οδοφράγματα στην Ιερισσό

Νέα οδοφράγματα έστησαν οι κάτοικοι της Ιερισσού, αποκλείοντας τις δύο εισόδους του χωριού, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν εννέα άτομα, οκτώ αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια, και τη σύλληψη τριών διαδηλωτριών.

Οι κάτοικοι έχουν στήσει αναχώματα και έχουν αφήσει ένα μικρό πέρασμα για τη διέλευση των οχημάτων, ενώ έντονη είναι και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, οι τρεις διαδηλώτριες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πολυγύρου. Οι τρεις γυναίκες προσήχθησαν το πρωί της Κυριακής, όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν αυτοκίνητο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» να προσεγγίσει τις εγκαταστάσεις και απωθήθηκαν από αστυνομικούς.

Οι προσαγωγές των τριών γυναικών, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, μετατράπηκαν σε συλλήψεις και με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμπονται να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου

Στα δικαστήρια Πολυγύρου συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της Χαλκιδικής προκειμένου να συμπαρασταθούν στις τρεις διαδηλώτριες που συνελήφθησαν στη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δράστη ο οποίος, κατά τα χθεσινά επεισόδια φέρεται ότι πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο εναντίον αστυνομικών.