ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ξυλοκόπησαν ζευγάρι τουριστών για... δύο κινητά τηλέφωνα

Κρήτη: Ξυλοκόπησαν ζευγάρι τουριστών για... δύο κινητά τηλέφωνα

Έκλεψαν μηχανάκι από το Ηράκλειο, πήγαν « τρικάβαλο» στην Χερσόνησο για να ληστέψουν τελικά μετά ...ξύλου ένα ζευγάρι Ολλανδών, οι οποίοι έκαναν τις διακοπές τους στην περιοχή.

Ωστόσο η κινητοποίηση των αστυνομικών της Χερσονήσου αλλά και του ΤΑΕ ήταν άμεση. Οι δύο εκ των δραστών, οι οποίοι μάλιστα είναι ανήλικοι, «εγκλωβίστηκαν» στο γνωστό βράχο της Αγίας Παρασκευής όπου είχαν κρυφτεί, ενώ ο συνεργός τους συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για δύο 17χρονους Ηρακλειώτες και έναν 20χρονο Αλβανό, οι οποίοι απασχολούν συστηματικά τον τελευταίο χρόνο τις Αστυνομικές Αρχές για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις. Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν μάλιστα ότι ο ένας εκ των δύο ανήλικων έβαλε τα κλάματα όταν συνειδητοποίησε την βαρύτητα της πράξης τους, υποστηρίζοντας ότι δεν ήθελε να κάνει κακό.

Η παρέα των τριών έφθασε στην Χερσόνησο το βράδυ της Τετάρτης με ... άγριες διαθέσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το σχέδιο τους ήταν ως εξής: οι δύο περίμεναν σε απόσταση και ο συνεργός τους πλησίασε το ζευγάρι των Ολλανδών δήθεν για να ζητήσει τσιγάρο. Δεν πρόλαβε ο τουρίστας να του προσφέρει το τσιγάρο και πετάχτηκαν οι άλλοι δύο. Άρχισαν να τον χτυπούν με χέρια και πόδια ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν και την κοπέλα του, η οποία προσπάθησε να τον βοηθήσει. Απέσπασαν τα δύο κινητά τους τηλέφωνα και τράπηκαν σε φυγή.

Περιπολία του ΤΑΕ έφθασε άμεσα στον τόπο της ληστείας και οι μαρτυρίες ανέφεραν ότι οι τρεις δράστες είχαν κατευθυνθεί προς το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Μάλιστα το γεγονός ότι κινούνταν τρικάβαλο, δεν πέρασε απαρατήρητο από έναν υπάλληλο εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης.

Αστυνομικοί κατάφεραν σε χρόνο-ρεκόρ να «ξετρυπώσουν» τους δύο 17χρονους, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι, ενώ ώρες αργότερα ακολούθησε και η σύλληψη του 20χρονου Αλβανού. Και οι τρεις αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στην Δικαιοσύνη. Στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου κατέφθασε και ο νεαρός ιδιοκτήτης του κλεμμένου οχήματος, ο οποίος από τη μία δεν έκρυβε την οργή του για την κλοπή, από την άλλη την ικανοποίηση του που βρέθηκε το μηχανάκι.

Το ευτύχημα ήταν ότι για μία ακόμα φορά υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τους αστυνομικούς της Χερσονήσου που κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση σε μία κρίσιμη τουριστικά περίοδο.

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες