ΕΛΛΑΔΑ

Β. Κικίλιας: Όχι βιομετρικά στοιχεία στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων

Β. Κικίλιας: Όχι βιομετρικά στοιχεία στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Θεόδωρο Κόντε, πρόεδρο της Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων Ελλάδας διαβεβαίωσε ότι τα άτομα που εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω κρουαζιερόπλοιων από χώρες εκτός συνθήκης Σένγκεν θα εξαιρούνται από την υποχρεωτική λήψη βιομετρικών στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, με επιστολή της προς τον υπουργό Β. Κικίλια, είχε απευθύνει έκκληση να μην εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή οδηγία για τη λήψη βιομετρικών στοιχείων στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων από λιμάνια τρίτων χωρών κατόχων προβλεπόμενης βίζας, καθώς τα άτομα αυτά θα έπρεπε να οδηγούνται από τα λιμάνια των νησιών -που θα πιάνει το κάθε κρουαζιερόπλοιο- στα τοπικά αστυνομικά τμήματα ή στα αεροδρόμια, αναμένοντας για ανυπολόγιστο χρόνο στην ουρά, προκειμένου να γίνεται λήψη αποτυπωμάτων.

Μάλιστα, οι εταιρείες κρουαζιέρας είχαν επισημάνει ότι αυτό θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα, καθώς πολλοί από τους επισκέπτες θα κινδύνευαν να μην προλάβουν καν να επισκεφθούν και να δουν τα ενδιαφέροντα της κάθε περιοχής για τα οποία ταξίδεψαν χιλιάδες μίλια.

Διαβάστε επίσης:

Συλλήψεις αλλοδαπών σε νοσοκομεία - Έκαναν τις αποκλειστικές χωρίς πτυχία

Πέλλα: 60χρονος έκρυβε στο σπίτι του οπλοστάσιο (pics)