ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός την Τρίτη

Ο καιρός την Τρίτη

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατήσει την Τρίτη 21 Οκτωβριου.

Τις πρωινές ώρες οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές, όμως το μεσημέρι τα θερμόμετρα θα δείξουν, στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα μέχρι 24 βαθμούς και στην ανατολική και τη νότια έως και 26.

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τα ξημερώματα της Τετάρτης με φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία θα επικρατεί ηλιοφάνεια και θα πνέουν ασθενείς άνεμοι. Το πρωί θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες και θα κάνει κρύο, η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει έως τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στα νησιά του Ιονίου αναμένονται πολλές ώρες με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν με μικρή ένταση. Τις πρωινές ώρες η υγρασία θα είναι αυξημένη και η ορατότητα κατά τόπους περιορισμένη.

Στην Πελοπόννησο αναμένονται, καθαρός ουρανός και νωρίς το πρωί ψύχρα και στα ορεινά κρύο. Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα Κύθηρα θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, ασθενείς και από το απόγευμα μέτριοι.

Στην Κρήτη, προβλέπεται αίθριος καιρός. Η ένταση των ανέμων θα είναι 3 με 4 και στην ανατολική Κρήτη 5 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από 15 μέχρι 24 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα θα έχουμε ήλιο και ασθενείς μέχρι μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους.

Στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες, προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν, το πρωί βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Τις πρωινές ώρες οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές, όμως τα θερμόμετρα το μεσημέρι θα δείξουν έως και 26 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένονται, αίθριος καιρός και ασθενείς άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις και πολλή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και τα θερμόμετρα θα δείξουν από 12 έως τους 23 βαθμούς Κελσίου.