Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Γνωστός στις Αρχές ο δράστης των επιθέσεων στην Κοπεγχάγη (video)

Newsbomb

Ο άνδρας που έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας έπειτα από τις δύο φονικές επιθέσεις στην Κοπεγχάγη, εικάζεται ότι ήθελε να μιμηθεί τις επιθέσεις του Ιανουαρίου στο Παρίσι, ανέφεραν οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας που έπεσε νεκρός μπροστά από την είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού Norrebro της Κοπεγχάγης, τα ξημερώματα της Κυριακής, πιστεύεται πως είναι ο δράστης των δύο επιθέσεων, σε ένα πολιτιστικό κέντρο και μία συναγωγή, επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Επρόκειτο για τον Ομάρ Ελ Χουσείν, έναν 22χρονο ο οποίος είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Δανία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης -ένας 22χρονος, γεννημένος στη Δανία- ήταν γνωστός στις Αρχές για δραστηριότητες που σχετίζονται με συμμορίες, καθώς και για κατοχή όπλων.

Ο νεαρός είχε αποφυλακισθεί μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, μετά την έκτιση ποινής για επίθεση με μαχαίρι.

Στο πλαίσιο επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της Κοπεγχάγης, η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις υπόπτων.

Ο δράστης πιστεύεται πως ήταν ένας «μοναχικός λύκος», παλιός γνώριμος της αστυνομίας, που εμπνεύστηκε από τις ακραίες ιδέες τζιχαντιστών και θέλησε να μιμηθεί τις επιθέσεις του περασμένου Ιανουαρίου στο Παρίσι. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του ίδιου από κάμερα ασφαλείας.

Οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ο δράστης των επιθέσεων «εμπνεύστηκε» από την ιδεολογία τζιχαντιστικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα σε Internet καφέ, κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο ύποπτος ως δράστης των επιθέσεων, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.