ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Αφρική: Λιοντάρι εισέβαλε στο αυτοκίνητο τουρίστριας και την κατασπάραξε ζωντανή! (videos)

Ν. Αφρική: Λιοντάρι εισέβαλε στο αυτοκίνητο τουρίστριας και την κατασπάραξε ζωντανή! (videos)

Φρικιαστικό θάνατο βρήκε μία Αμερικανίδα τουρίστρια σε πάρκο άγριων ζώων της Νοτίου Αφρικής, όταν ένα πεινασμένο λιοντάρι εισέβαλε στο αυτοκίνητό της από το παράθυρο και την κατασπάραξε ζωντανή!

Από την πρωτοφανή μάλιστα επίθεση τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος προσπάθησε να σώσει τη γυναίκα από τα δολοφονικά δόντια του θηρίου.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που έφθασαν στο σημείο, προσπάθησαν μάταια να επαναφέρουν την άτυχη γυναίκα, ηλικίας περίπου 40 ετών, στη ζωή. Ήταν όμως ήδη αργά.

lion park1

«Το προσωπικό μας απομάκρυνε το λιοντάρι καλώντας αμέσως ασθενοφόρο», ανέφερε ο διευθυντής του πάρκου στο Γιοχάνεσμπουργκ, Σκοτ Σίμπσον, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν παντού πινακίδες οι οποίες προειδοποιούν τους τουρίστες ότι πρέπει να έχουν κατεβασμένα τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους.

«Αναγράφεται και στα ενημερωτικά φυλλάδια που τους μοιράζουμε. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο», συμπλήρωσε, επιβεβαιώνοντας πως το λιοντάρι εντοπίστηκε και κρατείται κλειδωμένο σε κλουβί.

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που λιοντάρι του πάρκου επιτίθεται σε τουρίστες. Τον περασμένο Μάρτιο ανάλογη, αλλά λιγότερο αιματηρή εμπειρία, είχε ζήσει ένας Αυστραλός. Παραδέχθηκε ότι είχε αφήσει επίσης ανοιχτό το παράθυρό του…

Την ίδια ώρα, στην ιστοσελίδα του πάρκου αναφέρεται: «Πουθενά αλλού δεν μπορείτε να έρθετε τόσο κοντά σε μια αγέλη λιονταριών, αλλά και σε άλλα άγρια ζώα και να είστε παράλληλα απολύτως ασφαλείς.

Απολαύστε τα ζώα από κοντά σε ό,τι και αν κάνουν. Είτε οδηγώντας μόνοι σας το αυτοκίνητό σας, είτε με ξεναγό. Εμείς εγγυόμαστε ότι θα τα πλησιάσετε πάρα πολύ κοντά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μας επισκέπτονται διασημότητες από όλον τον κόσμο, όπως η Σακίρα και ο Τζον Λέτζεντ»…

lion park3

Τα λιοντάρια είναι υπεύθυνα για περίπου 250 θανάτους ανθρώπων κάθε χρόνο…

Σχετικές ειδήσεις