ΚΟΣΜΟΣ

Σαρώνει ο καύσωνας στην Ιαπωνία: Μασκότ πέθανε μέσα στη στολή του από θερμοπληξία

Σαρώνει ο καύσωνας στην Ιαπωνία: Μασκότ πέθανε μέσα στη στολή του από θερμοπληξία
ASSOCIATED PRESS

Ένας 28χρονος, ντυμένος με στολή μασκότ, είναι ένας από τους τουλάχιστον 11 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κύματος καύσωνα που πλήττει την Ιαπωνία.

Ο νεαρός άνδρας πέθανε από θερμοπληξία το απόγευμα της Κυριακής (28/07/19) στο πάρκο Χιρακάτα της Οσάκα, αφού χόρευε 20 λεπτά φορώντας μια στολή βάρους 16 κιλών, σύμφωνα με το BBC.

Μετά το θλιβερό γεγονός, το ψυχαγωγικό πάρκο ακύρωσε όλες τις εκδηλώσεις που συμμετέχουν μασκότ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότερα από 5.000 άτομα ζήτησαν νοσοκομειακή περίθαλψη λόγω του καύσωνα την τελευταία εβδομάδα. Πάνω από το 50% των νοσηλευομένων ήταν ηλικίας 65 ετών και άνω, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Οι θερμοκρασίες, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, αναμένεται να παραμείνουν υψηλότερες από τον μέσο όρο και την επόμενη εβδομάδα.

Ο 28χρονος εργαζόμενος με μερική απασχόληση στο πάρκο Χιρακάτα ήταν ντυμένος με αυτό το κοστούμι για να παίξει το ρόλο ενός φανταστικού χαρακτήρα που ζει στο πάρκο, ανέφερε η αστυνομία. Το απόγευμα της 28ης Ιουλίου ένιωσε αδιαθεσία ενώ έκανε πρόβες στη σκηνή με άλλα μέλη του προσωπικού. Ο εργαζόμενος έχασε τις αισθήσεις του ​​και διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υψηλότερη θερμοκρασία στο Χιρακάτα εκείνη την ημέρα ήταν στους 33,2C.

Σε δήλωση τους οι ιδιοκτήτες του ψυχαγωγικού πάρκου υποσχέθηκαν να «εντοπίσουν την αιτία» του συμβάντος και «να εργαστούν για να αποφευχθεί η επανάληψή του».

Στα ύψη ο υδράργυρος

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες, περίπου 37 C, τη Δευτέρα καταγράφηκαν την πολιτεία Γκίφου της κεντρικής Ιαπωνίας και στο Ιγουάτε, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Περίπου το 80% των 926 σταθμών ελέγχου της χώρας κατέγραψαν θερμοκρασίες 30 C ή παραπάνω, σύμφωνα με το πρακτορείο μετεωρολογίας της Ιαπωνίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιαπωνία σαρώνεται από ένα θανάσιμο καύσωνα. Τον Ιούλιο του 2018, 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους για λόγους που σχετίζονταν με την αποπνικτική ζέστη που επικρατούσε στη χώρα της Άπω Ανατολής εκείνη την περίοδο.

Με πληροφορίες από japantoday.com, outlookindia.com, bbc.com, independent.co.uk

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη απάτη στο WhatsApp – Προσοχή αν δείτε αυτά τα μηνύματα

Σχετικές ειδήσεις