ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Συγκρούσεις χριστιανών-αστυνομίας

Αίγυπτος: Συγκρούσεις χριστιανών-αστυνομίας
Ένας άνδρας περίπου 20 ετών σκοτώθηκε σήμερα το πρωί στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στην αστυνομία και Κόπτες Χριστιανούς...

Ένας άνδρας περίπου 20 ετών σκοτώθηκε σήμερα το πρωί στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στην αστυνομία και Κόπτες Χριστιανούς στη νοτιοδυτική συνοικία Ταλιμπίγια του Καΐρου, κοντά στην πυραμίδες της Γκίζας, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Περισσότεροι από 200 Κόπτες Χριστιανοί που διαμαρτύρονταν για την άρνηση των αρχών να επιτρέψουν την ολοκλήρωση των εργασιών ανέγερσης εκκλησίας, επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας από τις συγκρούσεις τραυματίσθηκαν πολλοί αστυνομικοί αλλά και διαδηλωτές.

Οι Χριστιανοί αποτελούν το περίπου 10% του αιγυπτιακού πληθυσμού των 79 εκατομμυρίων ανθρώπων και συχνά διαμαρτύρονται για άδικη μεταχείριση στην λειοψηφία της μουσουλμανική αυτή χώρα.

Η ανέγερση εκκλησιών αποτελεί συχνά πηγή έντασης, καθώς οι Χριστιανοί υποστηρίζουν ότι δεν έχουν την ίδια ελευθερία με τους Μουσουλμάνους όσον αφορά τους τόπους λατρείας.

Ροή Ειδήσεων