ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή της αναγκαστικής προσγείωσης του ρωσικού αεροπλάνου

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή της αναγκαστικής προσγείωσης του ρωσικού αεροπλάνου
AP images

Η συγκλονιστική στιγμή καταγράφηκε από επιβάτη του αεροσκάφους - Το Airbus 321 της Ural Airlines έπεσε πάνω σε ένα σμήνος γλάρων λίγη ώρα μετά από την απογείωσή του.

Τη συγκλονιστική στιγμή της αναγκαστικής προσγείωσης ρωσικού αεροπλάνου, με 233 επιβαίνοντες, σε χωράφι με καλαμπόκια αποτύπωσε σε βίντεο επιβάτης του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται ανακοινώσεις από την εταιρεία και την τοπική υπηρεσία αερομεταφορών, το Airbus 321 της Ural Airlines, έπεσε πάνω σε ένα σμήνος γλάρων λίγη ώρα μετά από την απογείωσή του την Πέμπτη, με αποτέλεσμα πτηνά να εισχωρήσουν και στους δύο κινητήρες του.

Οι πιλότοι, διαπιστώνοντας ότι οι κινητήρες δυσλειτουργούσαν, αναγκάστηκαν να προσγειώσουν το αεροπλάνο σε ένα χωράφι, περίπου 1 χλμ μακριά από τον Διεθνή Αερολιμένα Ζουκόφσκι, νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Το αεροσκάφος εκκενώθηκε και τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, ανακοίνωσε αρχικά η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών της Ρωσίας, Ροσαβιάτσια. Σε ανακοίνωση πάντως που εξέδωσε αργότερα το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας αναφέρεται ότι συνολικά τραυματίστηκαν 23 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ο πιλότος, τον οποίο τα ρωσικά Μέσα χαρακτηρίζουν «ήρωα», χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του αποφάσισε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι με καλαμπόκια, λίγο πιο μακριά από το αεροδρόμιο.Και μολονότι το σύστημα προσγείωσης είχε τεθεί εκτός λειτουργίας (κοινώς δεν είχαν κατέβει οι τροχοί), ο νεαρός πιλότος Νταμίρ Γιουσούποφ (41 ετών) κατάφερε να προσγειώσει με την «κοιλιά» το αεροσκάφος και χωρίς απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Η εφημερίδα Komsomolskaya Pravda χαρακτήρισε τον πιλότο «ήρωα», σημειώνοντας ότι έσωσε 233 ζωές, «προσγειώνοντας με μαεστρία το αεροπλάνο χωρίς σύστημα προσγείωσης, με βλάβη σε έναν κινητήρα μέσα σε ένα χωράφι με καλαμπόκια».

Το συγκλονιστικό βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Δεκαπενταύγουστος: «Το Πάσχα του καλοκαιριού» - Γιορτάζει όλη η Ελλάδα

Δεκαπενταύγουστος στο Κάιρο: Η πρώτη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης (pics)

Σχετικές ειδήσεις