ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Βρήκαν σπέρμα γουρουνιού σε σαμπουάν

Φρίκη: Βρήκαν σπέρμα γουρουνιού σε σαμπουάν
pixabay

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν ανακάλυψαν την κομπίνα που είχαν στήσει

Αντιμέτωπες με ένα πολύ περίεργο περιστατικό είναι οι αυστραλιανές Αρχές, μετά τα όσα ανακάλυψαν για δύο κτηνοτρόφους της δανέζικης εταιρείας «GD Pork».

Ο Henning Laue, 74 ετών, και ο Torben Soerensen, 39 ετών, κατηγορούνται παράνομη διακίνηση σπέρματος χοίρων από τη Δανία που πραγματοποιήσαν από τον Μάιο του 2009 μέχρι και τον Μάρτιο του 2017.

Οι δύο συνεργάτες της «GD Pork» με αυτόν τον ήθελαν να δημιουργήσουν το «Σούπερ Γουρούνι». Το σπέρμα εισάγονταν παράνομα στην χώρα, μέσα σε μπουκάλια σαμπουάν και η μεταφορά τους γινόταν με τις αποσκευές Δανών επισκεπτών ή και μετόχων της εταιρείας.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Αυστραλίας. «Η "GD Pork", προσπαθούσε να κερδίσει τους ανταγωνιστές της με αθέμιτα μέσα, εισάγοντας παράνομα σπέρμα χοίρων», δήλωσε Bridget McKenzie και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή στην υπόθεση.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως η Αυστραλία έχει ιδιαίτερα αυστηρούς κανονισμούς για την εισαγωγή γενετικού υλικού χοίρων από την Ευρώπη, λόγω του αφρικανικού πυρετού (πανώλη). Παράλληλα οι Δανέζικοι χοίροι είναι πολύ πιο γόνιμοι από τους Αυστραλιανούς καθιστώντας τους ελκυστικούς για τους κτηνοτρόφους.

Οι δύο συνεργάτες της εταιρείας κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης και στην «GD Pork» έχει επιβληθεί πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από theguardian.com και huffingtonpost.co.uk

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δεκάδες άνθρωποι άνοιξαν την εξώπορτα του σπιτιού τους και έμειναν άφωνοι – Δείτε τι βρήκαν

Ο καιρός τρελάθηκε: Ζέστη, ισχυρές καταιγίδες και μποφόρ την Παρασκευή

Σχετικές ειδήσεις