ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία «πυρπολεί» την ανατολική Μεσόγειο: Νέα γεώτρηση ξεκινά το «Γιαβούζ»

Η Τουρκία «πυρπολεί» την ανατολική Μεσόγειο: Νέα γεώτρηση ξεκινά το «Γιαβούζ»
Τι είπε ο υπουργός Ενέργειας για τα σχέδια της Άγκυρας
Associated Press

Νέα γεώτρηση ξεκινά τις επόμενες μέρες το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Γιαβούζ», ενώ οι εργασίες του «Φατίχ» έχουν φτάσει κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ.

«Σήμερα με 4 πλοία μας η σημαία μας κυματίζει σε κάθε σπιθαμή της ανατολικής Μεσογείου. Οι ομάδες μας δουλεύουν με μεγάλη αφοσίωση μέρα νύχτα για να δώσουν τα χαρμόσυνα νέα στον λαό μας» είπε σήμερα, Δευτέρα (30/09) ο Φατίχ Ντονμέζ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε τελετή για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

«Το “Γιαβούζ” τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει την γεώτρηση του στο νέο του σημείο. Και το “Ορούτς Ρέις” ολοκλήρωσε το 30% της εργασίας του στη δική του περιοχή ανατολικά της Αττάλειας. Και το “Φατίχ” αυτή τη στιγμή έφτασε κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα. Κάθε τρυπάνι που χτυπάμε υπόγεια είναι υπογραφή για το φωτεινό μέλλον της Τουρκίας. Κάτω από αυτή την υπογραφή υπάρχει ο μόχθος και η πίστη των 82 εκατομμυρίων» ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.

Με NAVTEX «κλειδώνουν» από Λήμνο μέχρι Κύπρο

Δεν φαίνεται να άλλαξε στάση η Άγκυρα παρά το «καλό κλίμα» της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στο περιθώριο της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη καθώς η Τουρκία - όπως μεταδίδει το militaire.gr – δημοσίευσε το περασμένο Σάββατο (28/09) πέντε νέες NAVTEX «δεσμεύοντας» περιοχές από τη Λήμνο μέχρι και την Κύπρο.

Η μία σε περιοχή μεταξύ Λήμνου-Μυτιλήνης και οι άλλες 4 σε περιοχές πέριξ της Κύπρου στις οποίες η Τουρκία έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της.

Συγκεκριμένα, η μία στη περιοχή όπου αναφέρεται ως «τριεθνές», όπου συναντώνται οι ΑΟΖ, Αιγύπτου, Κύπρου και η ελληνική, όταν θα καθοριστεί και θα ανακηρυχθεί. Η δεύτερη στην περιοχή όπου η Άγκυρα θέτει θέμα για τμήμα του οικοπέδου 7.

Δείτε στην gallery τις 5 νέες NAVTEX:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Απ' το καλοκαιράκι στην κακοκαιρία της Παρασκευής! Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου...

Σε αυτά τα ελληνικά νησιά πηγαίνουν οι… άπιστες!

Σχετικές ειδήσεις