ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ραγδαία εξάπλωση στις ΗΠΑ – Ο Τραμπ σκέφτεται να βάλει σε καραντίνα ολόκληρη τη Νέα Υόρκη

Κορονοϊός: Ραγδαία εξάπλωση στις ΗΠΑ – Ο Τραμπ σκέφτεται να βάλει σε καραντίνα ολόκληρη τη Νέα Υόρκη

ΚορονοϊόςΤην επιβολή καραντίνας στη Νέα Υόρκη εξετάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφερε σήμερα ο ίδιος, την ώρα που ο ιός επελαύνει ραγδαία στην χώρα εμφανίζοντας τα περισσότερα κρούσματα από Ιταλία και Ισπανία.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ έφτασαν την Παρασκευή τα 100.040, τον μεγαλύτερο αριθμό παγκοσμίως, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters. Οι θάνατοι επίσης είναι πάνω από 1.700.

Μέχρι την Πέμπτη η Κίνα είχε καταγράψει 81.285 κρούσματα και η Ιταλία 80.539, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι κυβερνήσεις τους και υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ, χώρα με 330 εκατομμύρια κατοίκους, όδευαν να ξεπεράσουν την Ευρώπη και να γίνουν αυτές το επίκεντρο της πανδημίας.

Από πλευράς του ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως θα εξεταστεί επίσης η επιβολή του ίδιου μέτρου για το Νιου Τζέρσι και το Κονέκτικατ, προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε να μην το κάνει αλλά «ίσως χρειαστεί».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Όταν ρωτήθηκε αν τα μέτρα θα αρθούν μέχρι το Πάσχα (των Καθολικών, στις 12 Απριλίου) ώστε να επαναλειτουργήσει η χώρα, απάντησε: «Θα δούμε τι θα γίνει».

Στους 728 οι νεκροί στη Νέα Υόρκη

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλλονται για τις 23 Ιουνίου οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 728 άνθρωποι στην Πολιτεία αυτή και άλλοι 52.318 έχουν βρεθεί θετικοί.

Οι προκριματικές ήταν αρχικά προγραμματισμένες για τις 28 Απριλίου.

«Είμαστε πίσω από τον ιό από την πρώτη ημέρα. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει», είπε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας: «Δεν κερδίζεις με την άμυνα. Κερδίζεις με την επίθεση. Πρέπει να βγούμε μπροστά».

Ο Κουόμο είπε επίσης ότι ζήτησε από τα φαρμακεία να ξεκινήσουν παραδόσεις φαρμάκων κατ’ οίκον, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνέχισε, ενέκρινε την κατασκευή άλλων τεσσάρων προσωρινών νοσοκομείων στην πόλη της Νέας Υόρκης, ώστε να προστεθούν στο δυναμικό άλλες 4.000 νοσοκομειακές κλίνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μήπως έχεις μολυνθεί και δεν το ξέρεις; - Αυτά είναι τα 7 σημάδια

Κορονοϊός: «Κολλάει» από τα κουνούπια ή όχι; - ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Κορονοϊός: Απίστευτες εικόνες στον ουρανό - Δείτε τι καταγράφουν τα ραντάρ (pics)

Σχετικές ειδήσεις