ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος: Απόκοσμο πλάσμα ξεβράστηκε σε παραλία (photos)

Τρόμος: Απόκοσμο πλάσμα ξεβράστηκε σε παραλία (photos)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που αντίκρισαν στην παραλία…

Εξάπτει τη φαντασία όσων είδαν το πλάσμα που ξέβρασε η θάλασσα στο Μπράιτον της Αγγλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Daily Star, η φωτογραφία με το ροζ… πλάσμα με τα μαύρα μάτια και την αγκαθωτή ουρά προκάλεσε πολλά ερωτήματα για τα μυστήρια που κρύβει ο βυθός.

Το περίεργο πλάσμα βρήκε ένα ζευγάρι Βρετανών που έκανε βόλτα στην παραλία και τράβηξε και τις φωτογραφίες προκειμένου να το δείξει σε γνωστούς ώστε να μάθει τι μπορεί να είναι αυτό που ξεβράστηκε από τη θάλασσα.

Δείτε την gallery:

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται μάλλον για ένα σαλάχι.

Το σαλάχι ή σελάχι είναι η κοινή ονομασία των είδων χονδριχθύων που ανήκουν στην υπέρταξη βατοειδή. Τα βατοειδή περιλαμβάνουν 500 είδη σε 13 οικογένειες. Είναι συγγενικά με τους καρχαρίες. Χαρακτηρίζονται από τα μεγάλα θωρακικά πτερύγιά τους.

Τα σαλάχια φτάνουν σε μεγάλο βάθος, βρίσκονται σχεδόν σε όλες τις θάλασσες. Το σώμα τους είναι ατρακτοειδές και φέρει μεγάλα πτερύγια που τα βοηθούν με διάφορες κυματοειδείς κινήσεις να κολυμπούν και να ελίσσονται πολύ γρήγορα. Είναι πεπιεσμένα στην κοιλιά και ο σκελετός τους είναι χόνδρινος.

Τα πτερύγια του σαλαχιού ενώνονται με το κεφάλι, ενώ το στόμα του βρίσκεται στο μέρος της κοιλιάς, έχει σχήμα εγκάρσιας τομής. Τα δόντια του είναι πριονωτά. Το δέρμα της ράχης είναι σκληρό μοιάζοντας με αυτό των καρχαριοειδών, είναι δε χρώματος γκρίζου, κιτρινωπού ή ελαιοπράσινου, φέρει δε σε ορισμένα είδη και κηλίδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο «restart στον τουρισμό»: Πώς θα λειτουργήσουν ξενοδοχεία και παραλίες-Τι αλλάζει στις πτήσεις

Σχετικές ειδήσεις