ΚΟΣΜΟΣ

Νέα απεργία στο μετρό του Λονδίνου

Νέα απεργία στο μετρό του Λονδίνου
Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις στο Λονδίνο καθώς οι εργαζόμενοι στο μετρό ξεκίνησαν από τις 20.30, ώρα Ελλάδος, χθες, 24ωρη...

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις στο Λονδίνο καθώς οι εργαζόμενοι στο μετρό ξεκίνησαν από τις 20.30, ώρα Ελλάδος, χθες, 24ωρη απεργία, την τέταρτη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο περικοπών 800 θέσεων εργασίας, προκαλώντας μείζονες δυσχέρειες στις μετακινήσεις των πολιτών.

Η Εταιρεία Μεταφορών του Λονδίνου (Transport for London, TFL) ανακοίνωσε πως για σήμερα θα θέσει σε λειτουργία όσο περισσότερους συρμούς της είναι δυνατό, όμως προειδοποιεί πως η κυκλοφορία τους δεν πρόκειται να αποκατασταθεί πριν από την Τρίτη.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στις μεταφορές (RMT) εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον αντίκτυπο που είχαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ εκπρόσωπος της TFL διέψευσε από την πλευρά της εταιρείας πως οι δυσκολίες που έχουν προκληθεί είναι τόσο σημαντικές.

«Το 100% των υπηρεσιών μας βρίσκεται σε επιχειρησιακή λειτουργία και μόνον τέσσερις σταθμοί έκλεισαν», τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ροή Ειδήσεων