ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορικό δυστύχημα στην Ινδία: Εικόνες σοκ από τον τόπο της τραγωδία (pics&vid)

Αεροπορικό δυστύχημα στην Ινδία: Εικόνες σοκ από τον τόπο της τραγωδία (pics&vid)

Τραγωδία στην πόλη Κοχικόδε της Ινδίας.

Αεροσκάφος της εταιρείας Air India Express, με 191 επιβάτες που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ντουμπάι στην πόλη Κοχικόδε της Ινδίας, συνετρίβη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο Καριπούρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δύο άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ, το αεροσκάφος γλίστρησε από το διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου και κατέληξε σε μια κοιλάδα.

Όπως μετέδωσε το BBC, από τη συντριβή έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος δύο ατόμων, ένας από τους οποίους ήταν ο πιλότος. Παράλληλα, δεκάδες άτομα έχουν τραυματιστεί.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 191 άτομα, σε σύνολο επιβατών και πληρώματος.

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά 19:00 τοπική ώρα και σύμφωνα με τη Γενική Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας (DGCA), το αεροσκάφος «συνετρίβη σε μια κοιλάδα και κόπηκε στα δύο, βγαίνοντας εκτός διαδρόμου».

«Η πτήση της Air India (IX-1344) από το Ντουμπάι για την Κοχικόδε βγήκε εκτός διαδρόμου στο αεροδρόμιο Καριπούε περίπου 19:45 σήμερα», ανέφερε η Αστυνομία της επαρχίας Κοντότι στο πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Ο πρώην υπουργός Τουρισμού του ινδικού κρατιδίου της Κεράλα, Ράτζια Σάμπχα, επιβεβαίωσε στο ANI το θάνατο του πιλότου. Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας India Today, Σιβ Αρούρ, πρόκειται για τον Ντίπακ Βασάντ Σάθε.

Οι Αρχές αποδίδουν το δυστύχημα στην ολισθηρότητα του διαδρόμου καθώς καταιγίδες πλήττουν την επαρχία της Κεράλα λόγω της εποχής των μουσώνων.

Η Air India σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως δεν υπήρξε φωτιά, ενώ όσοι επιβάτες απεγκλωβίστηκαν μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.

«Η πτήση της Air India ΙΧ 1344, από Ντουμπάι προς Κοχικόδε βγήκε εκτός πίστας. Δεν υπήρξε φωτιά. Στο σκάφος βρίσκονταν 174 επιβάτες, 10 μωρά, 2 πιλότοι και 5 μέλη πληρώματος. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού συνεχίζεται ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι μεγαλύτερες εστίες – Ακόμη 17 κρούσματα στον γάμο στον Έβρο