ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η Γαλλία διακόπτει κάθε μετακίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο για 48 ώρες

Κορονοϊός: Η Γαλλία διακόπτει κάθε μετακίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο για 48 ώρες
ASSOCIATED PRESS

Ντόμινο κινητοποιήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες λόγω της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού

Η Γαλλία διακόπτει από τα μεσάνυχτα όλες τις μετακινήσεις ατόμων, «περιλαμβανομένων όσων συνδέονται με μεταφορά εμπορευμάτων μέσω της χερσαίας, της αεροπορικής και της θαλάσσιας οδού, προερχομένων από το Ηνωμένο Βασίλειο», λόγω της ανίχνευσης νέου στελέχους του κορονοϊού, σύμφωνα με τα αναφερόμενα από τις βρετανικές Aρχές, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Μόνο η μετακίνηση μη συνοδευόμενων φορτίων θα είναι επιτρεπτή. Η απαγόρευση δεν αφορά μετακινήσεις ατόμων και φορτίων προς το Ηνωμένο Βασίλειο», διευκρινίσθηκε από την γαλλική κυβέρνηση.

Η 48ωρη διακοπή θα χρησιμοποιηθεί ώστε να συμφωνηθεί σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους νέο καθεστώς διαγνωστικών ελέγχων πριν από το άνοιγμα των συνόρων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την ίδια ώρα, η Σουηδία θα επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς στους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την ανίχνευση του νέου στελέχους του ιού, που, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, τον καθιστά περισσότερο μεταδοτικό, μετέδωσε η σουηδική ραδιοφωνία και τηλεόραση.

«Ετοιμάζουμε απόφαση για την απαγόρευση εισόδου από το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα τεθεί σε ισχύ μόλις γίνει δυνατόν», δήλωσε ο σουηδός υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων Μίκαελ Ντάμπεργκ.

Η επίσημη απόφαση θα ληφθεί αύριο.

Η απόφαση ακολουθεί αντίστοιχες αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν από σειρά ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με το γαμπρό του Ερντογάν: Άφαντος ο Αλμπαϊράκ - Οργιάζουν οι φήμες για την τύχη του