ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στη Γαλλία: 21.634 κρούσματα και 292 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός στη Γαλλία: 21.634 κρούσματα και 292 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η Γαλλία κατέγραψε 21.634 νέα κρούσματα μόλυνσης από τoν Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, αλλά το ποσοστό θετικότητας παρουσιάζει πτώση, σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων κυμάνθηκε μεταξύ 12.000 και 18.000 την περασμένη εβδομάδα. Ήταν 14.929 την Τετάρτη και 11.795 την Τρίτη.

Το ποσοστό θετικότητας, το οποίο μετρά το ποσοστό των θετικών στoν Covid-19 από το σύνολο των ανθρώπων που έκαναν το διαγνωστικό τεστ, ήταν 3,8% την Πέμπτη, μετά το 4,3% της Τετάρτη και το 4,4% της Τρίτης. Αυτός ο βασικός δείκτης ανήλθε στο 6,4% στις 8 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία οι αρχές εισήγαγαν νέα λογιστική μέθοδος.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν είναι υψηλός τις τελευταίες ημέρες, κυρίως λόγω μιας βιασύνης για τα τεστ πριν από την επανένωση των οικογενειών για τις γιορτές.

Την περασμένη εβδομάδα (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία), πραγματοποιήθηκαν περίπου 2,35 εκατομμύρια τεστ, περισσότερα από 50% και πλέον σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Drees, η στατιστική υπηρεσία των κοινωνικών υπουργείων.

Ο Covid-19 προκάλεσε τον θάνατο 292 ανθρώπων στα νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες (μετά τους 278 την Τετάρτη), αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 62.268 (από τους οποίους 43.073 στο νοσοκομείο) από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας.

Οι υγειονομικές αρχές φοβούνται μήπως οι γιορτές οδηγήσουν σε μια αναζωπύρωση της επιδημίας, που θα ευνοηθεί από τον συγχρωτισμό.

Στη Γαλλία, τα πρώτα εμβόλια κατά του Covid-19 θα χορηγηθούν την Κυριακή. Ο σχεδιασμός προβλέπει τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα όσων διαμένουν στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και των εργαζομένων σε αυτές, δηλαδή περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για «ασφαλείς γιορτές»: Σαρωτικοί έλεγχοι για παραβάσεις και πάρτι σε σπίτια