ΚΟΣΜΟΣ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Έτσι έχασαν τη ζωή τους οι τρεις διαδηλωτές

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Έτσι έχασαν τη ζωή τους οι τρεις διαδηλωτές

Εκτός από την Άσλι Μπάμπιτ που σκοτώθηκε από πυροβολισμό, κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο έχασαν τη ζωή τους άλλοι τρεις διαδηλωτές.

Πρόκειται για την 35χρονη Ρόζαν Μπόιλαν από την Τζόρτζια, τον 50χρονο Μπέντζαμιν Φίλιπς από το Σούιλκιλ, Πενσιλβάνια και τον 55χρονο Κέβιν Γκρίσον από την Αλαμπάμα.

Η Μπόιλαν φέρεται να ποδοπατήθηκε κατά την εισβολή, ο Γκρίσον φέρεται να πέθανε από καρδιακή προσβολή και ο Φίλιπς φέρεται να υπέστη έμφραγμα.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο 55χρονος Κέβιν Γκρίσον, η 35χρονη Ρόζαν Μπόιλαν και ο 50χρονος Μπέντζαμιν Φίλιπς

Βίντεο έχουν καταγράψει αστυνομικούς να προσπαθούν να επαναφέρουν την Μπόιλαν με καρδιακές μαλλάξεις χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Συγγενείς της Μπόιλαν που μίλησαν στην Daily Mail είπαν ότι η πορεία στο Καπιτώλιο ήταν η πρώτη συγκέντρωση του Τραμπ στην οποία είχε λάβει μέρος καθώς και ότι προσπάθησαν να την μεταπείσουν.

Από την πλευρά του ο Φίλιπς, ο οποίος ήταν προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, είχε περιγράψει την Τετάρτη ως «την πρώτη ημέρα για το υπόλοιπο της ζωής μας».

Ο Φίλιπς είχε ιδρύσει την ιστοσελίδα Trumparoo, στην οποία υποστηρικτές του Τραμπ αντάλλασσαν μηνύματα και μέσω της οποίας είχε οργανωθεί η μεταφορά δεκάδων διαδηλωτών από την Πενσιλβάνια στην Ουάσινγκτον για την επίμαχη διαδήλωση.

Τον θάνατο του Γκρίσον ανακοίνωσε, τέλος, ο γιός του με ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο 55χρονος πατέρας του είχε ιστορικό υψηλής πίεσης και έπαθε καρδιακή προσβολή λόγω της χαράς του για ό,τι συνέβαινε.

Η οικογένειά του 55χρονου υποστηρίζει ότι δεν ήταν βίαιος παρά το γεγονός ότι στα social media υπάρχουν φωτογραφίες του με όπλα και μηνύματα βίας κατά των Δημοκρατικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την εισβολή έχει ανέλθει στους πέντε καθώς και ένας αστυνομικός άφησε την τελευταία του πνοή όπως έγινε γνωστό τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Κλείδωσε» η παράταση των μέτρων – Σήμερα «κληρώνει» για το click away