ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μέλος της αστυνομικής δύναμης του Καπιτωλίου ο 5ος νεκρός της εισβολής οπαδών του Τραμπ

ΗΠΑ: Μέλος της αστυνομικής δύναμης του Καπιτωλίου ο 5ος νεκρός της εισβολής οπαδών του Τραμπ
AP Photo

Ουάσιγκτον - Όλες οι ειδήσεις: Αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε στο Καπιτώλιο έχασε τη ζωή του μετά την εισβολή οπαδών του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην έδρα του Κογκρέσου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNNi το βράδυ της Πέμπτης.

Πρόκειται για τον πέμπτο άνθρωπο που γίνεται γνωστό ότι έχασε τη ζωή του εξαιτίας της εισβολής οπαδών του Τραμπ, με σκοπό να εμποδιστεί το αμερικανικό Κογκρέσο να επικυρώσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ανέφερε το CNNi επικαλούμενο τρεις πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε.

Νωρίτερα την Πέμπτη είχε ανακοινωθεί ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια της Τετάρτης στην Ουάσινγκτον.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στη μητροπολιτική περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας διευκρίνισε ότι οι τρεις θάνατοι οφείλονταν σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά και το τέταρτο πρόσωπο υπέκυψε σε νοσοκομείο αφού υπέστη τραύμα από σφαίρα.

Πρόσθεσε ότι 52 ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την πολιορκία και την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Παράλληλα, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ ανακοίνωσε ότι παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες μετά τα επεισόδια.

Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα θα ισχύουν ως την 20ή Ιανουαρίου, ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση βιτριόλι: Το συγκλονιστικό μήνυμα του πατέρα της Ιωάννας στην 35χρονη