ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Ιταλία: 11.629 νέα κρούσματα και 299 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός Ιταλία: 11.629 νέα κρούσματα και 299 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
ASSOCIATED PRESS

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 11.629 νέα κρούσματα κορονοϊού και 299 θάνατοι.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 216.211 διαγνωστικά τεστ, το 5,3% των οποίων προέκυψε θετικό. Χθες τα κρούσματα ήταν 13.331, με 488 νεκρούς.

Σε ότι αφορά τις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα περιστατικά, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (1.375) και ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνια (1.208) με κύρια πόλη την Μπολόνια και η Καμπανία (1.69) με πρωτεύουσα την Νάπολη.

Στις ΜΕΘ της χώρας, σε σχέση με χθες βρίσκονται 14 περισσότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 94 λιγότεροι.

Από την αρχή της πανδημίας, τέλος, στην Ιταλία μολύνθηκαν 2.466.813 άνθρωποι και έχασαν την ζωή τους 85.461.

H φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε την Κυριακή ότι από την ερχόμενη εβδομάδα οι παραδόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού στην Ιταλία θα επιστρέψουν στα επίπεδα που είχαν συμφωνηθεί.

Η εταιρεία, απαντώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Skytg24, πρόσθεσε ότι από τις 8 μέχρι τις 18 Ιανουαρίου εστάλησαν στην Ιταλία οι παρτίδες που είχαν συμφωνηθεί, ενώ στην συνέχεια υπήρξε μείωση, λόγω της αναδιοργάνωσης του βελγικού κέντρου παραγωγής της φαρμακοβιομηχανίας.

Παράλληλα, η Pfizer τόνισε ότι οι φιάλες μειώθηκαν λόγω της απόφασης της ιταλικής κυβέρνησης να εξάγει πέντε και όχι έξι δόσεις από την κάθε μια, και ότι «προέκυψε παρεξήγηση διότι ταυτίσθηκε ο αριθμός των δόσεων με τις φιάλες», ενώ δεν πρόκειται για το ίδιο πράγμα.

Λίγο νωρίτερα, ο Ιταλός υφυπουργός υγείας, Πάολο Σιλέρι, είχε δηλώσει στην δημόσια τηλεόραση της Rai, ότι οι καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων από την Pfizer και την AstraZeneca θα προκαλέσουν αναβολή ενός μηνός στην έναρξη του εμβολιασμού των πολιτών άνω των ογδόντα ετών, και καθυστέρηση έξι με οκτώ εβδομάδων για τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση: Πότε ανοίγουν καφέ, μπαρ, εστιατόρια - Αντίστροφη μέτρηση για χιονοδρομικά, πρακτορεία ΟΠΑΠ