ΚΟΣΜΟΣ

Top10: Αυτές είναι οι σημαντικότερες ερμηνείες του Keanu Reeves!

Top10: Αυτές είναι οι σημαντικότερες ερμηνείες του Keanu Reeves!

Είναι ο άνθρωπος που με μία μόνο φωτογραφία του, μπορεί να κάνει όλο τον πλανήτη να μιλάει για εκείνον. Γύρω από το όνομά του, το οποίο στα Χαβανέζικα σημαίνει «δροσερό αεράκι που φυσάει στα βουνά», έχουν στηθεί απίθανες πλεκτάνες, συνομωσίες και μύθοι, ενώ το 1995 ψηφίστηκε από το People Magazine, ως ένας από τους 50 πιο όμορφους ανθρώπους στον κόσμο.

Αυτό που τον έχει κάνει να ξεχωρίσει στον χώρο του, είναι το αφοπλιστικά στοχαστικό του βλέμμα, το οποίο του χάρισε και μία θέση στο Πάνθεον του Hollywood. Ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Keanu Reeves είναι ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο οποίος ξεχωρίζει όχι μόνο για το ταλέντο αλλά κυρίως για το ήθος και την ευγένεια του.

Γεννήθηκε στη Βηρυτό στις 2 Σεπτεμβρίου του 1964, αλλά μεγάλωσε στον Καναδά πλάι στη μητέρα του, ενόσω ο πατέρας του μπαινοβγαίνε στη φυλακή για εμπόριο ναρκωτικών. Εννέα χρόνια μετά, κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην παραγωγή του Broadway «Damn Yankees». Έπειτα από πολλές αποτυχημένες σχέσεις και δύο γάμους, η μητέρα του αποφασίζει να μεταφερθούν οικογενειακώς από τη Νέα Υόρκη στο Τορόντο, όπου εκεί έμεναν ο παππούς και η γιαγιά του. Εκεί του δίνεται η ευκαιρία να εξασκήσει τις δεξιότητές του στο χόκεϊ, ενώ σταδιακά εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της περιοχής. Πριν κλείσει τα δεκαπέντε, ο Reeves αρχίζει να ασχολείται πιο εντατικά με την υποκριτική, αφού εγκαταλείπει το σχολείο και τα όνειρα για μία καριέρα στο χόκεϊ. Το 1984 δίνει επίσημα την πρώτη του οντισιόν για την τηλεοπτική σειρά «Going great», ενώ κερδίζει μία συμμετοχή στο sitcom «Hangin' In».

Η αναγνωρισιμότητα για τον Reeves ήρθε λίγο αργότερα, μέσα από την τηλεοπτική διαφήμιση γνωστού αναψυκτικού, γεγονός που του απέφερε και τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο στο «Youngblood» του 1986. Ακολούθησαν πολλές συμμετοχές σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ώσπου στις αρχές των 90’s, και συγκεκριμένα το 1991, πρωταγωνιστεί στο «My own private Idaho», δίπλα στον River Phoenix και έναν χρόνο μετά συνεργάζεται με τον Francis Ford Coppola για την ταινία «Dracula». Έκτοτε η πορεία του είναι διαρκώς ανοδική με μεγάλα διαλλείματα, αξιοσημείωτα blockbusters όπως το saga της ταινίας «Matrix», βραβεύσεις και δημόσιες εμφανίσεις που δεν περνάνε ποτέ απαρατήρητες.

Παρακάτω, λοιπόν, υπάρχει ένα άκρως απολαυστικό βίντεο με τις δέκα σημαντικότερες ερμηνείες της λαμπερής καριέρας του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.