ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσιογράφοι κατηγορούνται για κατασκοπία στη Λιβύη

Δημοσιογράφοι κατηγορούνται για κατασκοπία στη Λιβύη

Για κατασκοπεία κατηγορούν λίβυοι πολιτοφύλακες δύο βρετανούς δημοσιογράφους, που εργάζονται για τον αγγλόφωνο ιρανικό τηλεοπτικό σταθμό Iran Press TV.

Οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στα τέλη Φεβρουαρίου στη Μιζουράτα και σύμφωνα με τους πολιτοφύλακες είναι κατάσκοποι που εισήλθαν στη χώρα παράνομα.

Ο Φάραζ αλ Σουέλχι, επικεφαλής της πολιτοφυλακής, δήλωσε ότι βρήκαν στα υπάρχοντα των δημοσιογράφων υλικό που τους δείχνει να χρησιμοποιούν όπλα και εξοπλισμό του ισραηλινού στρατού.

«Πιστεύουμε ότι είναι κατάσκοποι», δήλωσε ο Σουέλχι σε συνέντευξη Τύπου από την Τρίπολη. «Οι δύο κρατούμενοι από τη Βρετανία βρίσκονταν παράνομα στη Λιβύη, χωρίς βίζα και σφραγίδα εισόδου», πρόσθεσε.

Τα ονόματα των δημοσιογράφων είναι Νίκολας Ντέιβις και Γκάρεθ Μοντγκόμερι-Τζόνσον και συνελήφθησαν στις 22 Φεβρουαρίου στη Μιζουράτα.

Το Press TV έχει επιβεβαιώσει την είδηση της σύλληψής τους. Όπως αναφέρει στον ιστότοπο του. ένας δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης συνελήφθησαν στη Μιζουράτα μαζί με δυο κατοίκους της περιοχής, από ταξιαρχία η οποία συμμετείχε πέρυσι στον πόλεμο στη Λιβύη στο πλευρό των εξεγερμένων.