ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στη Βόρεια Κορέα: «Αν με πιάσει ο Κιμ θα με κόψει κομματάκια»

Τρόμος στη Βόρεια Κορέα: «Αν με πιάσει ο Κιμ θα με κόψει κομματάκια»

Μια γυναίκα που κατάφερε να αποδράσει από τη Βόρεια Κορέα μιλά για όσα φρικτά διαδραματίζονται στη χώρα.

Η 27χρονη Γεονμί Παρκ κατάφερε να δραπετεύσει λαθραία από τη Βόρεια Κορέα μετά τη σύλληψη του πατέρα της και την φυλάκισή του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, αλλά πλέον παραδέχεται ότι συνεχώς φοβάται για τη ζωή της και για το ενδεχόμενο να την σκοτώσουν σε αμερικανικό έδαφος οι πράκτορες του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Γεονμί αισθάνεται, όπως λέει, την απειλή του καθεστώτος που άφησε πίσω της και έχει προσλάβει σωματοφύλακες για την προστασία της όταν βρίσκεται σε δημόσιους χώρους και εκδηλώσεις.

«Βρίσκομαι στη λίστα του Κιμ Γιονγκ Ουν εδώ και πολλά, πολλά χρόνια και ανησυχώ πως θα προσπαθήσουν να με κάνουν κομματάκια» ανέφερε μιλώντας στην «Sun».

Ταυτόχρονα, διαπιστώνει και έντονη τεχνολογική «δραστηριότητα» εναντίον της: «Συνέχεια οι λογαριασμοί μου χακάρονται. Δέχομαι απειλές όλη την ώρα».

Η Γεονμί ξεκαθάρισε ότι «δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να ζει σε μία κοινωνία όπου είδα ανθρώπους να κείτονται νεκροί στους δρόμους» ενώ ισχυρίζεται με τρόμο ότι αναγκάστηκε ακόμη και να δώσει το παρών σε δημόσιες εκτελέσεις!

«Απαιτούν από τα παιδιά να πάνε στις εκτελέσεις και μας ανάγκαζαν κιόλας να καθόμαστε μπροστά μπροστά γιατί ήμασταν κοντύτεροι από τους ενήλικες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι υπέστη «πλύση εγκεφάλου» από μικρή ηλικία για να βλέπει το καθεστώς ως πανίσχυρο, πιστεύοντας μάλιστα ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ μπορούσε να… διαβάσει το μυαλό της!

«Μας λένε ότι ο Κιμ είναι θεός και ξέρει τι σκέφτεσαι και πόσες τρίχες έχεις στο κεφάλι σου», επισημαίνει η Γεονμί, προσθέτοντας με νόημα ότι ένα μεγάλο μέρος της χώρας δεν διαθέτει σταθερή ηλεκτρική ενέργεια ή πρόσβαση στο Διαδίκτυο και δεν γνωρίζει τίποτα για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου έξω ​από τα σύνορα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Βούλα: Η κατάθεση για το μυστηριώδη θάνατο 31χρονου σεφ