ΚΟΣΜΟΣ

Μια τρισδιάστατη χάρτινη αλφάβητος που παραπέμπει στον Wes Anderson

Μια τρισδιάστατη χάρτινη αλφάβητος που παραπέμπει στον Wes Anderson

Η με έδρα το Μάντσεστερ της Βρετανίας σχεδιάστρια Mel Edwards δημιουργεί μια τρισδιάστατη χάρτινη αλφάβητο εμπνεόμενη από τα με παστέλ χρώματα κτήρια που παρουσιάζει στις ταινίες του ο σκηνοθέτης Wes Anderson. Τα γράμματα της λατινικής αλφαβήτου της Edwards έχουν λεπτομερή αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, όπως το «C» που παραπέμπει στην αρχιτεκτονική της ινδικής πόλης Μπενάρες (Βαρανάσι).

Η σχεδιάστρια ξεκίνησε να εξελίσσει την αλφάβητο επηρεαζόμενη από τα χρώματα και τη στυλιζαρισμένη συμμετρία που απαντάται στο λεύκωμα «Accidentally Wes Anderson», αλλά στην πορεία άρχισε να αναφέρεται εν γένει σε αρχιτεκτονήματα με ζωηρά χρώματα. Αν και, εν πρώτοις, τα «γράμματα» θυμίζουν ψηφιακές απεικονίσεις, στην πράξη είναι όλα κατασκευασμένα στο χέρι, αποκλειστικά από χαρτί.

Το γράμμα «H» βασίζεται στο Grand Budapest Hotel σημειώνει, σε ανάρτησή της στο Instagram, η Edwards. Για το «J», η σχεδιάστρια χρησιμοποίησε ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ και έναν χάρτινο κώνο για να επιτύχει την στρογγυλή κορυφή του γράμματος-κτηρίου.

«Έχω αντλήσει έμπνευση από τα πάντα, από την ακραία υπεραπλουστευμένη και μοντέρνα αρχιτεκτονική μέχρι τα πλέον περίτεχνα και παραδοσιακά κτήρια», υπογράμμισε. Η φόρμα του «B» είναι η πλέον υπεραπλουστευμένη, ενώ το «G» βασίζεται σε ένα κτήριο στην κουβανική πόλη Σιενφουέγος.

Η αλφάβητος της Mel Edwards δημιουργείται στο πλαίσιο του πρότζεκτ «36 Days of Type», στο οποίο σχεδιαστές, εικονογράφοι και καλλιτέχνες προσκαλούνται να εκφράσουν το δικό τους όραμα για τους αριθμούς και τα γράμματα της λατινικής αλφαβήτου. Όσες και όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της αλφαβήτου της Edwards μπορούν να επισκεφθούν τον λογαριασμό της στο Instagram (https://www.instagram.com/itsmeledwards/ ).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων