ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία - κορονοϊός: Σαφής μείωση των κρουσμάτων παρά τη χαλάρωση των μέτρων

Ελβετία - κορονοϊός: Σαφής μείωση των κρουσμάτων παρά τη χαλάρωση των μέτρων

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΣτην Ελβετία, τα κρούσματα κορονοϊού μειώνονται σαφώς, παρά την εκτεταμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα από τις 26 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου, ο αριθμός των καταγεγραμμένων λοιμώξεων μειώθηκε κατά περίπου 18%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας. Ο δείκτης θετικότητας ανά 100.000 κατοίκους μειώθηκε από 168,8 σε 137,8 κρούσματα, αλλά αυξήθηκε ταυτόχρονα ο αριθμός των θανάτων από 50 σε 59.

Η εν λόγω ελβετική Υπηρεσία παρουσιάζει σε καθημερινή βάση στοιχεία σχετικά με τα πρόσφατα κρούσματα κορονοϊού, αλλά υπολογίζει τον δείκτη θετικότητας ανά 14 και όχι ανά 7 ημέρες. Ο δείκτης θετικότητας των επτά ημερών υπολογίζεται μία φορά την εβδομάδα. Σήμερα Πέμπτη, αναφέρθηκαν συνολικά 1687 νέα κρούσματα εντός 24 ωρών, σε σύγκριση με τα 2066 κρούσματα κορονοϊού πριν από μια εβδομάδα.

Στις αρχές Μαρτίου, τα καταστήματα, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι ζωολογικοί κήποι, τα γυμναστήρια και οι εγκαταστάσεις αναψυχής άνοιξαν ξανά στην Ελβετία μετά από σχετική απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τα υπαίθρια εστιατόρια άνοιξαν επίσης και αυτά στα μέσα Απριλίου. Ισχύουν βέβαια παντού όλα τα μέτρα προστασίας, δηλαδή κανόνες όπως η διατήρηση της απόστασης, η χρήση μάσκας και τα μέγιστα όρια επισκεπτών σε όσους χώρους άνοιξαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.421 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 83 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 754 οι διασωληνωμένοι