ΚΟΣΜΟΣ

Φον ντερ Λάιεν: Πάνω από 80 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
AP

«Σήμερα ξεπεράσαμε τα 250 εκατομμύρια εμβολιασμούς στην ΕΕ. Και πάνω από 80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι» δήλωσε μέσω Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Είμαστε καθ’οδόν για την επίτευξη του στόχου μας: Να χορηγήσουμε επαρκείς δόσεις για να εμβολιάσουμε το 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ τον Ιούλιο» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συνέστησε την έγκριση πρόσθετων γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιο εμβολίων της Pfizer στην πόλη Πουρς του Βελγίου.

Αυτή η σύσταση από τον ΕΜΑ «αναμένεται να έχει σημαντικό και άμεσο αντίκτυπο στην προμήθεια του 'Comirnaty', του εμβολίου COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, στην ΕΕ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Με βάση την επισκόπηση των δεδομένων που υπέβαλε η BioNTech Manufacturing GmbH, η απόφαση του EMA επιβεβαιώνει ότι το εργοστάσιο στην Πουρς είναι ικανό να παράγει με συνέπεια, υψηλής ποιότητας εμβόλια και επιτρέπει στην Pfizer / BioNTech να αυξήσει τον όγκο των εμβολίων που παράγονται στη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής.

Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Νέες συστάσεις από τον ΕΜΑ για θρομβώσεις και χαμηλά αιμοπετάλια