ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Σοκάρουν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από σεκιούριτι σε ξενοδοχεία καραντίνας

Ξενοδοχεία καραντίνας
AP PHOTOS

Στη Μ.Βρετανία γυναίκες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση στη διάρκεια της καραντίνας και μάλιστα από εκείνους που είχαν αναλάβει την ...προστασία τους.

Επώνυμα τέσσερις γυναίκες κατήγγειλαν στο BBC ότι δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση από άνδρες σεκιούριτι κατά την υποχρεωτική παραμονή τους σε ξενοδοχεία καραντίνας. Μίμηση ερωτικής πράξης, απρεπή σχόλια, προσωπικές ερωτήσεις και πρόσκληση για αγκαλιά και σέλφι φωτογραφίες είναι μερικές από τις καταγγελίες που έκαναν οι γυναίκες για τους φύλακες της εταιρείας G4S.

Οι γυναίκες αυτές βρίσκονταν εντελώς μόνες τους στο ξενοδοχείο, κάτι που τις έκανε, όπως λένε οι ίδιες, να φοβούνται ακόμα περισσότερο και να μην μπορούν να εγκαταλείψουν το δώματιό τους, ούτε και για άσκηση, καθώς ακόμα και για αυτή τη δραστηριότητα απαιτείται συνοδεία φύλαξης.

Χαρακτηριστική είναι η ιστορία της 46χρονης Κάθριν Γκόντολφιν, η οποία καταγγέλλει ότι ο φύλακας που θεωρητικά την πρόσεχε «έκανε μίμηση ερωτικής πράξης την ώρα που βρισκόμασταν μέσα στο ασανσέρ» ενώ «την επόμενη ημέρα ο ίδιος άνδρας έκανε χυδαία σχόλια σχετικά με τα γεννητικά του όργανα». Η ίδια παραπονέθηκε στον εκπρόσωπο της εταιρείας σεκιούριτι G4S, χωρίς όμως να λάβει συγκεκριμένη απάντηση.

Προς «διερεύνηση» το ζήτημα

Οι εκπρόσωποι των ξενοδοχείων Park Grand, Marriott Hotel και Radisson, που είναι κάποια από τα ξενοδοχεία καραντίνας που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι δική τους ευθύνη οι συμπεριφορά των υπαλλήλων αυτών, καθώς η εταιρεία σεκιούριτι έχει συνάψει συμβόλαια απευθείας με το Υπουργείο Υγείας. Ζήτησαν πάντως να συνεργαστεί η G4S σε οποιαδήποτε έρευνα. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανέφερε ότι οι κατηγορίες αυτές λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης του ζητήματος. Από την άλλη, η ίδια η εταιρεία σεκιούριτι δεν σχολίασε τις καταγγελίες και αρκέστηκε στο αναφέρει ότι όλοι οι υπάλληλοί της είναι πιστοποιημένοι από την αρμόδια αρχή υπηρεσιών ασφαλείας, η οποία ελέγχει και το ποινικό τους μητρώο.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ταξιδιωτική οδηγία όσοι Βρετανοί έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από 56 χώρες της κόκκινης λίστας είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν αποκλεισμένοι για 10 ημέρες σε ξενοδοχείο που έχει ορίσει το αγγλικό κράτος, ενώ το κόστος καλύπτεται από τον ίδιο τον ταξιδιώτη και ανέρχεται στις 1.750 λίρες.

Πηγή: DW

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 375 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 12 θάνατοι σε 24 ώρες, 238 οι διασωληνωμένοι