ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Παρίστανε ότι θρηνούσε σε κηδείες για να κλέβει κοσμήματα από φέρετρα

κηδεία Γαλλία
AP

Συνελήφθη γυναίκα που έκλεβε αντικείμενα από νεκρούς σε φέρετρα στη Γαλλία. 

Όταν μια οικογένεια που είχε χάσει πρόσφατα συγγενικό της πρόσωπο είδε μια άγνωστη γυναίκα να θρηνεί στο γραφείο τελετών στη βόρεια Γαλλία, όπου βρισκόταν η σορός, τα μέλη της δεν ασχολήθηκαν και πολύ: Η γυναίκα, περίπου 60 χρονών, είπε ότι ήταν φίλη της νεκρής, οπότε την άφησαν να πλησιάσει το φέρετρο.

Ωστόσο αργότερα βρέθηκαν προ εκπλήξεως, όταν διαπίστωσαν πως είχαν εξαφανιστεί τα κοσμήματα της νεκρής (περιδέραιο, δαχτυλίδι, σκουλαρίκια).

Όπως μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ, η οικογένεια ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία έκανε έρευνα και σύντομα βρήκε μια ύποπτη: Μια γυναίκα που ζούσε σχετικά κοντά στο γραφείο τελετών, στην πόλη Λιεβίν. Αστυνομικοί την έθεσαν υπό κράτηση και τα κοσμήματα βρέθηκαν στην κατοχή της. Επίσης, ήταν σε θέση να τη συνδέσουν με την κλοπή ενός πορτοφολιού από τη σορό ενός άνδρα στο ίδιο γραφείο τελετών, νωρίτερα την ίδια ημέρα (24 Αυγούστου).

Έρευνες στο σπίτι της οδήγησαν στην ανακάλυψη μιας στοίβας με ανακοινώσεις πρόσφατων θανάτων. Μεταξύ αυτών υπήρχαν κωδικοί πρόσβασης για να μπορούν τα μέλη των οικογενειών να μπαίνουν στα δωμάτια όπου βρίσκονταν τα φέρετρα των συγγενών τους.

Η γυναίκα θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου του 2022.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ: Στο 68% η πληρότητα στις ΜΕΘ - Οι περιοχές που απειλούνται με lockdown