ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: 70 μετανάστες αγνοούνται στην Μεσόγειο

Λιβύη μετανάστες αγνοούμενοι Μάλτα
Το σκάφος με τους μετανάστες είχε αποπλεύσει από την δυτική Λιβύη εδώ και τέσσερις ημέρες
Associated Press/ALESSIA CAPASSO

Το σκάφος με τους εβδομήντα μετανάστες που αγνοούνται είχε αποπλεύσει από τη Λιβύη.

Εβδομήντα μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο είχε αποπλεύσει από την δυτική Λιβύη εδώ και τέσσερις ημέρες για να προσπαθήσουν να φθάσουν στην Ευρώπη αγνοούνται, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Alarm Phone.

«Έφυγαν από την Χομς και κάλεσαν πολλές φορές την Alarm Phone», αναφέρει στον λογαριασμό της στο Twitter η οργάνωση εθελοντών που διαχειρίζεται τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης για τους μετανάστες που βρίσκονται σε επισφαλή θέση.

«Όταν χάσαμε την επαφή, βρίσκονταν στην ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας, σε απόσταση 11 μιλίων από τα ιταλικά ύδατα, αλλά δεν υπάρχει ίχνος διάσωσης ή άφιξής τους. Οι αρχές σιωπούν», αναφέρει η οργάνωση.

«Πώς 70 άτομα μπορούν να εξαφανισθούν στην θάλασσα, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την ξηρά; Τι τούς συνέβη; Γιατί οι μαλτέζικες και ιταλικές αρχές αρνήθηκαν αρχικά να τους συνδράμουν και στην συνέχεια να δώσουν πληροφορίες για την τύχη τους», αναρωτιέται η Alarm Phone.

Σύμφωνα με απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στις αρχές του Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον 1.369 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Μεσόγειο στην προσπάθειά του να φθάσουν στην Ευρώπη από τις αρχές του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» από το Foreign Policy: Ο Ερντογάν ίσως είναι πολύ άρρωστος για να συνεχίσει να ηγείται

Κρούσματα σήμερα: 1.837 νέες μολύνσεις - 29 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 332 οι διασωληνωμένοι

Συναγερμός ξανά στη Λαμία για τον «Λιθόκερο», το μεγαλύτερο δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο